Hur man installerar en termostat på en Mazda 6

Installera en ny termostat i din Mazda 6 kan göras hemma, men skiljer sig från många bilar. Termostaten på Mazda 6 är inte på toppen av motorn, utan snarare på den nedre vänstra sidan av motorn. Huset är monterat bakom vattenpumpen, inte på insugningsröret som med de flesta andra bilar. Höljet är fäst med tre bultar och kräver avtappningen helt innan du tar bort den. Termostaten finns på Mazda återförsäljare och de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
dräneringskärlet
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort batteriets minuspol från batteriet innan arbetets början. Isolera terminalen så att den inte kan komma i kontakt med batteriet medan du arbetar. Placera ett uppsamlingskärl under mitten av kylaren och ta bort avtappningspluggen på kylaren med en skiftnyckel.
2

Tappa ur kylvätskan ur kylsystemet i en hink eller tråget. Öppna kylarlocket för att tillåta luft in i systemet. Detta gör det möjligt för kylvätskan rinna snabbare.
3

bort drivremmen från framsidan av motorn. Använd en hylsa och spärrskaft för att vrida skruven på framsidan av spännaren medurs för att släppa spänningen på remmen och sedan ta bort det.
4

Ta bort brickan tank placerad på sidan av motorn med en nyckel eller hylsa och spärrskaft. Termostathuset sitter bakom det och kan inte nås med det på plats.
5

bort servopumpen från sidan av motorn med en skiftnyckel. Ställ den åt sidan och lokalisera de tre skruvarna på termostathuset. Avlägsna bultarna och dra huset och gamla packningen från blocket. Lossa termostaten från blocket.
6

Installera den nya termostaten i hålet i blocket, vilket gör att den är orienterad på samma sätt som den gamla. Montera en ny packning och placera huset tillbaka på blocket. Sätt i de tre fästskruvarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
7

tillbaka servopumpen på motorn och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel. Byt ut brickan tanken med de ursprungliga bultarna och igen, dra åt med hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel.
8

tillbaka drivremmen på remskivorna och vrid skruven på spännaren moturs för att sträcka bälte. Spännaren kommer att tillämpa rätt mängd remspänningen så ingen ytterligare justering behövs på bandet.
9

tillbaka avtappningspluggen i botten av kylaren och dra åt tills företaget med en skiftnyckel. Fyll på kylsystemet med ny kylvätska. Systemet måste luftas följa tillverkarens rekommendationer för att ta bort all luft ur systemet.
10

tillbaka negativa batteripolen på batteriet och dra åt med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69386.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.