Hur du ändrar termostat i en 2003 Toyota Matrix

Den 2003 Toyota Matrix är en populär sub-kompakt coupe som har bidragit till att göra Toyota en top-of-the-line utländska biltillverkare. På grund av sin popularitet finns det flera reparationsmanualer tillgängliga som kan hjälpa dig avstå att ta bilen till en reparation garage att ha små saker som termostaten korrigeras. Om du har en grundläggande kunskap om motor reparation och några verktyg butik du kan ta bort och ersätta den slitna termostat med en som riktigt kommer att reglera denna Matrix motorn. Saker du behöver
2003 Toyota Matrix termostat
2003 Toyota Matrix Termostatpackning
Wrench
Skruvmejsel
Handdukar
Visa fler instruktioner
1

Dra kylarslangen bort av termostathuset genom att släppa kylarslangen spärren med en skruvmejsel och sedan dra slangen bort från huset. Knuffa en handduk i kylarslangen för att förhindra att få kylarvätska på motorn.
2

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset på intaget av 2003 Toyota Matrix. Med bultarna avlägsnats, lyft termostathuset bort av intaget. Addera 3

Dra termostaten ut intaget och ta bort termostaten packningen. Termostaten packningen kan fastna på intaget. Om detta händer måste du skrapa packning med en skrapa. Om du behöver skrapa packningen utanför du kan undvika att få något i intaget genom att fylla hålet insidan av intaget med en butik handduk.
4

Placera den nya packningen på insugningsröret och sedan plats den nya termostaten i intaget.
5

Place termostathuset tillbaka på toppen av termostaten packningen och skruva tillbaka den på plats. Om bultarna dras åt det kan knäcka bulten flikarna på höljet.
6

Placera kylaren tillbaka slangen på termostathuset och fäst den med klämman.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69518.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.