Hur man tar bort en manuell kylfläkten

Mekaniska radiator fans har blivit nästan föråldrade i dagens bilar till förmån för mer effektiva elektriska enheter. En av de största nackdelarna med en mekanisk fläkt är att den roterar endast så fort som motorn. Denna nackdel är mest uppenbar i stop-and-go-trafik, särskilt i varmt väder, eftersom fläkten helt enkelt inte snurrar tillräckligt snabbt för att adekvat kyla radiatorn. Mekaniska fläktar kan ersättas med eftermarknaden elektriska enheterna och ta bort fläkten är ganska enkelt. Dock är borttagande av radiatorn krävs för att undanröja de långa bultarna som håller fast fläkten vattenpumpen remskiva. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Flare skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Töm frostskyddsmedel i radiatorn genom att ta bort den enda skruven på botten av kylaren med en skiftnyckel.
2

Lossa slangklämmorna som håller fast de två kylarslangar till kylaren med en skruvmejsel, och sedan dra slangarna av radiatorn.

Billiga 3

Koppla fläktkåpa från ansiktet på radiatorn genom att ta bort bultarna placerade i varje hörn av höljet med en skiftnyckel, sedan genom att dra höljet av radiatorn och över fläktbladen.

4

Ta bort transmissionsledningar svalare från basen av kylaren, om bilen har automatisk växellåda. En integrerad mutter ligger på spetsen av varje svalare linje. Muttern vrider på en passande på kylaren. Lossa båda muttrarna med en flare skiftnyckel för att undvika att skada de känsliga linjerna och dra linjerna från kylaren.
5

Ta bort skruvarna som håller fast kylaren till motorrummet med en skiftnyckel, sedan lyfta kylaren ur motorrummet.
6

Lossa motorns drivremmar för att minska spänningen på vattnet remskiva. När fläktbladen avskaffas kommer trissan belägen bakom fläktbladen vara lös. Om remmarna som lindas runt remskivan inte lossas innan fläktbladen tas bort, skulle det trissa fjädra bort från vattenpumpen och orsaka skada. Vid basen av varje drivremmar tillbehör, t.ex. en generator eller luftkonditionering kompressor, är en enda justermuttern. Lossa muttern med en skiftnyckel, tryck sedan tillbehöret mot motorn för att minska spänningen på remmen.
7

Ta bort skruvarna från mitten av fläkten bladarrangemanget med en skiftnyckel, dra sedan montering av av vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69417.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.