Hur man byter en kylvätska Expansion

Historiskt använde fordon overflow tankar för att minska trycket på överhettade radiatorer. En termostat aktiveras vid en förinställd temperatur, vilket expanderar kylvätska svämma in i en reservoar. Moderna bilar använder slutna radiatorer med expansionskärl, vilket gör att du kan fylla kylaren utan att öppna systemet och upprätthålla en nivå av fritt utrymme för att tillåta expansion av kylmedlet med högre temperaturer. Byta ett expansionskärl, vilket inkluderar tömning av radiator, bör ta mellan en och två timmar och kräver användning av fem eller sex verktyg. Saker du behöver
Skruvmejsel
Kylvätska /vattenblandning
Ratchet
Tänger
vätskeevakueringsanordning eller kalkon Baster
Bucket
Visa fler instruktioner

1

bort vätska från befintliga expansionskärlet med ett vätskeevakueringsanordning eller kalkon baster. Släng vätskan ordentligt på en EPA-godkänd återvinningsanläggning. (Kontakta din lokala grenen av EPA för godkända platser.) Placera en hink på marken under det område där du kommer att arbeta för att fånga upp eventuellt ytterligare vätska.
2

Lossa övre och undre gummi foder rör från expansionskärlet. Lossa klämmorna hjälp av en skruvmejsel, spärrhake eller tång, beroende på typen av använda klämmor. De flesta klämmor kommer att tas bort med hjälp av en Phillips-skruvmejsel.
3

Lokalisera fästbultarna. Vanligtvis finns det fyra kvarhållande bultar eller skruvar är belägna vid hörnen av tanken. Ta bort dessa och dra expansionskärlet ut ur fordonet. Du kan behöva koppla bort eller ta bort orelaterade delar, såsom luftfilterhuset, eller flytta elektriska ledningar för att få tillgång till de olika fästskruvar.
4

Installera nya expansionskärlet i omvänd ordning avlägsnandet av den gamla. När du har installerat den nya behållaren och ersatte de kvarhållande bultarna och de två gummi linjer foder, fylla behållaren till den halvfulla märket med en blandning av 1 del kylvätska till 1 del vatten.
5

Placera locket på behållaren och starta bilen. Låt bilen få arbetstemperatur och kontrollera locket och gummi linjer foder för läckor. De enda läckor som kan visas kommer att vara runt de två gummirör eller om den nya expansionskärlet har en spricka eller har på annat sätt skadats. Ta bort och sätt tillbaka läckande rör för att säkerställa att de sitter ordentligt. Byt ut en skadad eller sprucken tank omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69772.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.