Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Lincoln Navigator

För att hålla din Lincoln Navigator kör i optimalt skick, bör du utföra rutinmässigt underhåll kontroller, som att inspektera den för kylsystem läcker. Om kylsystemet inte fungerar på grund av brist på kylmedel, kan det skada ohjälpligt motorn. Kontroll av dessa läckor kräver ingen ingående kunskap om auto mekanik. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta Lincoln Navigator från sin vanliga parkeringsplats och undersöka området under för några tecken på ett kylsystem läcka. Eftersom de flesta kylvätska är grön, orange, blå eller röd färg, är det relativt lätt att upptäcka en läcka. Men om du inte hittar några tecken på kylvätska på marken, finns det fortfarande möjlighet till en läcka. Motorns värme kan avdunsta läckt kylvätska innan den når marken.
2

Öppna huven, få en ficklampa och inspektera kylaren för eventuella läckor. Leta efter färsk kylvätska, korrosion eller missfärgning, alla indikatorer på läckande kylvätska. Kontrollera också undersidan av kylaren, eftersom det ofta får skador från stenar och väg skräp under den normala driften. Addera 3

Inspektera slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Värmeelementet är bakom motorn och upp nära vindrutan. Undersök slangar för utbuktning, sprickbildning eller delning. Sedan, kolla där varje Slangen ansluts till en del av kylsystemet, för att se till att anslutningen inte har lossnat på grund av motorns vibrationer.
4

Undersök vattenpumpen och packningen för alla färska kylvätska, missfärgning eller korrosion. Vattenpumpen på Lincoln Navigator är bakom motorfläkten. Den packning säkrar fästet mellan vattenpumpen och motorblocket.
5

Ta bort kylarlocket och tillsätt färsk kylvätska till kylaren tills det är nästan överfyllda. Tryck på kylaren innan du öppnar det, se till att det är coolt. Vrid locket ett helt varv, steg bort, vänta en minut eller två och ta bort locket helt.
6

Starta motorn på Lincoln Navigator med värmaren inställd på hög. Låt den gå i ca 15 minuter. Stäng av motorn och kontrollera vattenpumpen, packning, kylare och slangar efter läckor en gång. Om det fortfarande inga tecken på läckage, är det förmodligen ett internt kylsystem läcker och du bör ta Lincoln Navigator till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69178.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.