Vad gör en bil termostat?

En bil termostat är en viktig länk i ett fordons kylsystem. Trots det lilla formatet och billig, ger en termostat olika motor och kylsystem systemfunktioner, funktioner som är extremt viktigt för den totala effektiviteten i ett fordon. Vad som följer är en kort lista som beskriver de många funktionerna hos en termostat. Länkar motorn och kylaren

På de flesta bilar, är en termostat placerad i den övre kylarslangen, en slang som länkar ett fordons radiator med sin motorblocket. En termostat är designad med en liten intern kolv mekanism som styr kylmedel strömmar in och ut ur ett fordons motor.
Förhindrar Motoröverhettning


En termostat också håller en motor från överhettning genom att öppna och tillåta uppvärmd motor kylvätskan i kylaren, som kyler motorns kylvätska, vilket minskar motorns arbetstemperatur.
Reagerar på kylvätsketemperaturer

Att vara en värmekänslig ventil, är en bil termostat konstruerad för att reagera på förändrade temperaturer kylvätska. De flesta fordon har termostater som är utformade för att öppna vid förinställda temperaturer motorns kylvätska, t.ex. 180, 195 eller 210 grader F.
varvtal Warm-Up

En bil termostat är en värmekänslig ventil som öppnar och stänger som svar på förändrade temperaturer kylvätska. När en kall fordonets motor startas, stänger termostaten och stoppar motorns kylvätska från att strömma ut av motorn och in i kylaren, en process som underlättar motorns uppvärmning.
Förhindrar Motor underhettning

korrekt funktion och drift av en bil termostat hjälper till att reglera temperaturen för motorn. En termostat förhindrar en motor från vistas alltför kallt genom att stänga och låsa motorns kylmedel inuti ett fordons motor, vilket snabbar motorns uppvärmning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69304.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.