Hur fungerar Radiator Tätningsmedel Arbete ?

Om bilens kylare läcker , kan en radiator tätningsmedel hjälper dig stoppa läckan . Tätningsmedel fungerar inte på stora sprickor eller sprickor i kylaren sömmarna , men de kan plugga mindre sprickor och hål . Typer
p Det finns två typer av kylare tätningsmedel : flytande och pulver . Båda fungerar på samma sätt . Tätningsmedel innehåller små partiklar som bokstavligen fastnar i sprickan eller hålet . De flesta radiator tätningsmedel kommer att arbeta på en mängd olika material, inklusive plast , gjutjärn och aluminium .
Funktion

När de ansluter sig till hålet eller sprickan i kylaren, partiklar i kylvätskan minska något . På ett externt läckage , den partiklarna strömmar till den punkt av läckan , ansamlas på utsidan av strömning och ansamlas inåt. För interna läckor , orsakar värmen partiklarna att smälta och täta läckor topplockspackning eller små sprickor . Partiklarna kommer också att fylla porerna i aluminium eller gjutjärn , förhindrar läckage av kylvätska i oljan i vevhuset .
Funktioner

Även om det finns olika formler för radiator tätningsmedel , innehåller de i allmänhet ingredienser som soda , nötskal , gurkmeja och rhizomer ingefära . Tätningsmedel är brandfarliga och du bör inte förvara dem i närheten av värmekällor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69795.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.