Hur man testar för avgaserna i kylvätska

Avgaser i din motorns kylvätska är ett vanligt tecken på en trasig topplockspackning eller sprucken cylinderhuvud. Fortsätter att driva din bil i något av dessa fall leder snabbt till full motorhaveri. Om du misstänker att du har någon av dessa frågor, bör du utföra detta test omedelbart. Testet kit finns på de flesta bildelar butiker för mindre än $ 50 från 2010. Testning för avgaser i kylvätskan kommer att ta någon med grundläggande bilverkstäder kunskap mindre än 25 minuter. Saker du behöver
Combustion läcka testkit
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och kontrollera att motorn är kall vid beröring innan du fortsätter. Vänta tills motorn har varit avstängd i minst 10 timmar.
2

Ta bort kylarlocket från kylaren påfyllningsröret för hand. Häll läcka vätska i sugröret, som båda återfinns i förbränningen täthetskontroll kit.
3

in sugröret i kylaren påfyllningsröret manuellt. Tryck och släpp tryckblåsan på sugröret upprepade gånger för att dra luft från kylsystemet genom fluiden i sugröret. Vätskan i röret är vanligtvis blå, men om avgaserna är närvarande i kylmediet, kommer vätskan att ändra färg från blått till gult.
4

bort sugröret från radiatorn påfyllningsröret. Sätt tillbaka kylarlocket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70070.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.