Hur man byter vattenpumpen på en 2002 Buick Regal

När motorn på 2002 Buick Regal är igång, det skapar värme från friktionen av alla rörliga delar och förbränning av bränslet. För att minska denna värme, bygger din motor på kylsystemet. Vattenpumpen håller kylmediet cirkulerar genom systemet för att hjälpa till att överföra den värme till kylaren, där den sedan kan avledas. Vattenpumpen på 2002 Buick Regal vrids av serpentin bälte som drivs av motorn. Detta gör att pumpen snurra snabbare i sin tur kyler ner motorn snabbare när det körs hårt. Saker du behöver
Behållare för kylvätska
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Förbered fordonet för service genom att avlägsna eventuella kraftkällor till motorn. Detta kan göras genom att ta bort trådarna som går till batteriet. Tappa ur kylvätskan i en återanvändbar behållare genom att ta bort pluggen i botten av radiatorn.
2

Ta bort drivremmen från vattenpumpen remskiva genom att släppa spänningen på remmen. För att frigöra spänningen på remmen måste du lossa remspännaren och flytta den.
3

Ta bort servopumpen genom att ta bort bultarna som håller det på. Detta kommer att ge tillgång till en av vattnet pumpens monteringsbultar. Ställ den åt sidan tills installationen är klar.
4

Demontera remskivan vattenpumpen genom att ta bort skruvarna som håller det på. Ta vattenpumpen genom att lossa skruvarna som håller den på motorn. Dra vattenpumpen bort från motorn.
5

Placera den nya vattenpumpen över fläcken på motorn där den gamla var belägen. Placera en ny packning mellan vattenpumpen och motorn. Dra åt de långa bultarna till 25 Nm. av vridmoment och de korta bultarna till 16 Nm. av vridmoment.
6

Sätt remskivan vattenpumpen på plats på vattenpumpen och dra åt bultarna till 25 Nm. av vridmoment. Återanslut servopumpen genom att sätta den tillbaka i sin forna plats och ersätter bultar. Byt ut drivremmen över vattnet remskiva och öka spänningen på remmen genom att dra åt remspännaren.
7

Fyll kylsystemet och byt alla batterikablarna. Starta motorn på fordonet för att kontrollera eventuella läckor som kommer från den nyinstallerade vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70002.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.