Hur man installerar en SBC termostat

Automotive termostater reglerar motorns temperatur genom att reglera flödet av kylvätska genom motorn och kylaren. Liksom alla mekaniska anordningar, termostater misslyckas ibland och behöver bytas ut. Termostaten i det lilla blocket Chevy är beläget i framsidan av motorn, på toppen, och är lätt att byta. Saker du behöver
Bucket
Skruvmejsel 9/16 nyckel eller hylsa
termostat och packning
Packning skrapa eller spackel
Gängtätning
Visa mer instruktioner
en

Töm kylsystemet under nivån för termostaten. Placera en hink under kylaren petcock, ta bort kylarlocket och öppna petcock att tömma kylaren. Tömning en gallon eller så av kylvätska är vanligen tillräckligt för att få kylvätskenivån nedanför termostaten. Stäng petcock.
2

Ta bort den övre kylarslangen från termostathuset. Lossa hoseclamp med skruvmejseln, vrid och dra slangen för att ta bort det. Du kan lämna den andra änden av slangen kopplad till kylaren. Addera 3

bort termostathuset och termostaten. Lossa och ta bort de två skruvarna som fäster termostathuset till insugningsröret. Gentle knacka eller bända för att ta bort kåpan. Lossa termostaten, och skrapa bort den gamla packningen.
4

Placera den nya termostaten i din SBC: s insugningsrör med den spetsiga änden upp. Ställ den nya packningen på plats, och installera termostathuset och bultar, med gängtätning på skruvarna. Dra åt bultarna för hand, plus ett kvarts varv.
5

Installera den övre kylarslangen och dra åt slangklämman.
6

Refill kylaren, och installera om kylarlocket. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69825.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.