Hur man byter en Chevrolet Impala Termostat

Designad för att öppna när kylvätskan når 195 grader Fahrenheit, är Chevrolet Impala termostaten en korrosionsbeständig konstruktion med en unik V-skåra som mäter mängden kylmedel som behövs vid en viss tidpunkt, vilket bara tillräckligt för att kontrollera temperaturen på Impalas motorn. Denna förbättrade designen är gjord av rostfritt stål och byggda för att tåla intensiv användning. Byta Impala termostat på regelbunden basis kommer att ge dig bättre bränsleekonomi och minskar slitaget på motorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
öppen nyckel
Hylsnyckelsats
smärgelduk
packningstätningen
kylvätska
Visa fler instruktioner
Hur Ersätt en Chevrolet Impala termostat
1

Ta bort locket från toppen av kylaren och lokalisera termostathuset i slutet av kylarslangen nära motorblocket. Placera ett uppsamlingskärl under radiatorer avtappningspluggen och lossa pluggen med en öppen nyckel så att kylvätskan rinna tills det är under nivån för termostathuset, stäng sedan avtappningspluggen med skiftnyckel.
2

loss termostathuset intill motorblocket genom att lossa skruvarna med en hylsnyckel. Koppla bort termostaten från insidan av huset och sätta den gamla termostaten åt sidan.
3

Rengör ytan på termostathuset och ansiktet av motorblocket där huset fäster med en nagelfil trasa för att avlägsna eventuellt kvarvarande packningsmaterialet. Bred ett lager av packning på framsidan av termostathuset och placera den nya termostaten på toppen av huset med fjädern vänd utåt.
4

Återkoppla termostathuset till motorblocket med bultarna och fylla på kylaren med kylvätska. När kylaren är full, lägg tillbaka locket på kylaren och ta bort tråget underifrån kylaren.
5

Vrid motorn på och låt den gå i ca 5 minuter för att kontrollera att termostaten fungerar. När du är nöjd stänga av motorn. Släng den avrunna kylvätskan genom att ta den till din lokala återvinningsstation eller bilindustrins leverantörer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69299.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.