Hur man byter kylare i en Blazer

Radiatorn i din Chevy Blazer lastbil är viktigt att hålla motorn sval och löpning. Om kylvätskan inte riktigt flyter och kylaren är orsaken, måste du ersätta det. Den exakta processen att ersätta radiatorn i din Blazer kan variera beroende på den exakta året för lastbilen. Andra faktorer finns också, bland annat om lastbilen har automatlåda eller inte. Saker du behöver
Wrench
Tänger
Container
Gummi Skruvmejsel
pluggar
frysskydd /kylmedel
Visa fler instruktioner
1

Koppla truckens negativa batterikabeln och tappa ur kylvätskan, lossa avloppet montering på kylaren - med tång om det behövs - och hälla kylarvätska i en stor container
2

bort luften. intagskanal från luftintaget, lossa ledningshalvorna klämmor med en skruvmejsel, skruva och ta bort den övre fläktkåpa med din skruvmejsel.
3

Lossa transmissionsledningar svalare från kylaren med en skiftnyckel, och anslut ledningarna med gummi - dessa rader är endast på en lastbil med automatlåda. Lossa båda kylarslangar, tagit del av vilket är den övre och undre.
4

Tryck tre plastflikarna för nedre värmeelementet svepning med en skruvmejsel och lyft kylaren ur motorn.

5

Sätt i den nya kylaren i motorrummet och se till att de undervantens flikarna ingrepp. Anslut den övre och undre kylarslangar och transmissionsledningar svalare (om det behövs).
6

Anslut övre fläktkåpa med sina skruvar och installera kanalen luftintaget med sina klämmor.

7

Fyll kylaren vid påfyllningsröret. Om den gamla kylvätskan är smutsig alls, använd en ny kombination av hälften vatten och hälften frostskyddsmedel.
8

Anslut batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69790.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.