Hur man tar bort Automotive Radiator Rust

Kylsystemet på din bil är avgörande för resultatet för din motor, och om du börjar utveckla rost i kylaren, då bilen kan börja överhettas och orsaka skador på fordonet. För att bli av med problemet, måste du göra ett kylmedel flush, som kommer att få all rost ur kylaren. Saker du behöver
Bucket
Kylvätska flush
Slang
Kylvätska
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Låt fordonet sitta i flera timmar innan processen startas. Du måste kunna placera din platta palm på toppen av radiatorn i minst 10 sekunder utan att behöva dra bort från värmen.
2

Öppna kylarlocket och placera en hink under draincock på botten av radiatorn. Öppna draincock och låt allt kylmedel rinna ut ur kylaren.
3

Spänn draincock och fyll kylaren med kylvätska spola systemet, därefter med vatten.

4

Kör bilen i 10 minuter med värmaren på hög, när fordonet har nått normal arbetstemperatur. Detta kommer att cirkulera kylvätska spola hela systemet och låt det ta bort all rost.
5

Stäng av motorn och låt den svalna i minst en timme. Återigen måste du kunna sätta din handflata på kylaren i 10 sekunder.
6

Öppna kylarlocket och placera en hink under draincock på botten av radiatorn. Öppna draincock och låta allt kylmedel rinna ut ur kylaren. När vätskan runnit, dra åt draincock igen.
7

Fyll kylaren med vatten från slang och upprepa steg 4-5.
8

Öppna kylarlocket och placera en hink under draincock på botten av radiatorn. Öppna draincock och låt allt vatten rinna ut ur kylaren. När vätskan runnit, dra åt draincock igen.
9

Fyll kylaren med en 50-50 blandning av kylvätska och destillerat vatten. Kör fordonet i ca 20 minuter så att kylvätska och destillerat vatten för att blanda ihop ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69349.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.