Hur man installerar en Silverado Vattenpump

Vattenpumpen på Chevy Silverado är en mekanisk pump som drivs av en rem när motorn är igång. Om lagret går dåligt i pumpen, kommer trissan blir väldigt löst och kommer inte snurra korrekt, vilket vattenpumpen ineffektiv. Du måste byta vattenpumpen så snart det är uppenbart att det finns ett problem med det eller resultatet kommer att bli längre, dyrare skador på motorn. Lyckligtvis, inga speciella verktyg krävs och du kan slutföra det här projektet själv på bara ett par timmar. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan in i tråget. Tappa inte av kylvätskan till marken. Sa minuskabeln från batteriet. Ta bort fläktkåpa med en skiftnyckel för att ta bort bultarna.
2

Notera korrekt dirigering av drivremmen. Ta bort drivremmen från motorn genom att lossa spännrullen med en skiftnyckel. Ta bort fästbultarna från generatorn med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta bort generatorn från motorrummet. Ta bort fläkten, fläkten koppling och remskiva med hjälp av en skiftnyckel.
3

Koppla nedre kylarslangen från vattenpumpen inloppet med en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Ta värmaren slangen från vattenpumpen med en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen och gamla packningen från motorblocket.
4

Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med skrapan. Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Anslut värmaren slangen till pumpen och dra åt slangklämman med skruvmejseln. Anslut den nedre kylarslangen till pumpen och dra åt slangklämman.
5

Montera fläkten, fläkten koppling och remskiva med hjälp av en skiftnyckel för att dra åt bultarna. Montera generatorn och dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Korrekt dirigera serpentin bälte och lägga spänning till den genom att dra åt kabelstyrrullen med en skiftnyckel. Installera fläktkåpa och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Anslut den negativa kabeln till batteriet.
6

Lägg kylvätska till kylaren och behållaren för att föra den till rätt nivå. Starta Silverado och kontrollera området noga efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70042.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.