Hur man byter termostat i en Ford Focus

Ändra en bil termostat är relativt enkelt så länge diagnosen redan har gjort och du har fastställt att problemet är termostaten. Det finns många orsaker till överhettning i ett fordon som ska kontrolleras innan du byter en termostat. Om du har fastställt att termostaten behöver bytas, använd följande steg för att säkert ta bort det, byt packningen mellan termostaten och den ingående slangen och sätt tillbaka slangen. Saker du behöver
Safety glassesWork glovesLarge platt-head screwdriverOpen-end box-end wrenchRatchet och socket set (tillval) Packning scraperNew termostat fläns gasketNew termostat
Visa fler instruktioner
1 < p> Tillåt bilen för att svalna i minst 2 timmar innan denna procedur. Den kylvätska i systemet är mycket het och kan orsaka andra-och tredje gradens borrar i sekunder om fel linje öppnas.
2

När motorn har svalnat, använd din open-end box- end skiftnyckel eller Ratchet och Hylsnyckelsats att ta bort plasthöljet över returledningen av kylsystemet.
3

Använd din stora platt skruvmejsel för att sakta lossa ingående klämma på avkastningen linje. Det bör inte finnas något tryck på den här linjen, men tänk på säkerheten först. När fastklämda lossas, används skruvmejseln för att lossa returledningen från termostaten utgående fläns.
4

bort returledningen från termostaten inmatningsraden. Ta bort de två bultarna på vardera sidan av termostathuset fläns. Använd skiftnyckel eller Ratchet och Hylsnyckelsats.
5

Använd en packning skrapa bort den gamla packningen mellan termostathuset och termostaten fläns. Se till att alla de gamla packningen tas bort, eller den nya kommer att läcka. Bänd gamla termostaten lös, och ta bort. Placera den nya packningen på plats, och sedan den nya termostaten. Re-säkra flänsbultarna med din skiftnyckel eller Ratchet och Hylsnyckelsats. Plate returslangen tillbaka på plats över termostaten. Dra åt klämman med din skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69249.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.