Felsökning av en läckande kylare i en Mazda Miata

En läcka i din Mazda Miata s radiator kan orsakas av tidigare skador som punkterade metallen eller av effekterna av rost eller metall korrosion. Hursomhelst, kan de flesta radiator skador fastställas med användning av billiga kommersiella produkter. Den enklaste typen av produkt fungerar genom att använda små partiklar som expanderar, försegling hålet från insidan. Mer allvarlig skada kommer att kräva en extern radiator tätningsmedel för att fylla i hålet eller sprickan. Saker du behöver
Radiator stop-läcka
epoxibaserade radiator tätningsmedel
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och, med det tomgång, visuellt inspektera kylaren för att avgöra var kylmediet läcker. Om området inte är alltför allvarligt skadad, kan ett läckage-stopp lösning avsedd för radiator användning ska kunna täta läckan.
2

Stäng av motorn och låt den svalna. Ta bort locket på kylvätsketanken. Häll i innehållet i en behållare av radiator stop-läcka, efter den enskilda produktens anvisningar om hur mycket som ska läggas till. Sätt tillbaka kylarlocket, starta motorn, och låta Miata gå på tomgång i minst fem minuter. Kontrollera tidigare identifierat läckan plats för att avgöra om kylvätska fortfarande droppade ut. Om inte, bara toppen av kylvätskenivå och överväga reparationen klar. Om det fortfarande läcker, kommer externa reparationer krävas.
3

Öppna ett paket med epoxy-baserad fogmassa avsedd att plugga radiator läckor. Följ produkt riktningar för att aktivera tätningsmedlet. Liquid-baserade epoxi kräver två delar, ett harts och en härdare, som skall blandas, medan kitt-typ epoxi aktiveras genom knådning.
4

Applicera tätningsmedlet till spricka eller hål i kylaren. Fungerar det djupt i det skadade området och låta det svämma väl utanför kanten på de faktiska skador för att säkerställa en god tätning. Låt produkten torka den tid som anges på instruktionerna. Vid behov, fyll upp radiatorn med frostskyddsvätska för att ersätta någon kylvätska som tidigare läckt ut. Starta motorn och inspektera det skadade området för att bekräfta att det inte längre läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69933.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.