Vad gör man åt en kollapsande Vattenslang

Vatten slangar pumpa vatten från en bil s radiator genom termostaten och in i vattenpumpen. Det vakuum som bildas av den förseglade radiatorn och vattenpumpen får vattnet att röra sig. Det kan också orsaka en kollaps av vattenslangen. När detta händer finns det några saker att tänka på innan omedelbart skylla på kylsystemet. Ibland kan problem rättas genom att ändra bara en del. Endast i allvarligare fall behöver kylsystemet en översyn. Kontrollera kylarlocket

kylarlocket bidrar till att skapa det vakuum så att vattnet kan pumpas vid behov genom systemet. En felaktig kylarlocket kan skapa alltför mycket tryck i slangen, som kommer att bringa slangen att kollapsa när vattnet pumpen börjar arbeta. Du kan kontrollera kylaren genom att öppna locket efter kollapsen. Om detta orsakar slangen att gå tillbaka till sitt normala tillstånd, är kylarlocket problemet. Köp en eftermarknad kylarlocket på en Biltema för att ersätta din gamla.
Kontrollera Slang


nedre vattenslangen är det som mest sannolikt att kollapsa. Ta ena änden av slangen från kylaren och skina ett ljus inuti. Du bör se en fjäder som stödjer slangen. Om fjädern saknas eller är trasig, då slangen kommer att kollapsa. Du kommer att behöva byta ut slangen. Har en professionell kontrollera slangar för en blockering som också kan höja trycket i slangen och orsaka en kollaps.
Inspektera Kylsystemet

Övriga delar av kylsystemet kan också orsaka tryck frågor och slang kollaps. Problemet kan vara någonstans längs kylsystemet. En professionell mekaniker kan spola systemet med hinder eller noga inspektera den för andra frågor. Du bör söka här professionell hjälp, särskilt om din slang kollaps åtföljs av ditt fordon överhettning.
Andra överväganden

Byta kylarlocket är det billigaste alternativet, så börja där. Den nedre vattenslangen kan köra mer än $ 50, beroende på vilken typ av bil du kör. Byt ut den slangen om den är skadad. Nästa dyrt alternativ är kylaren flush och kontroll, vilket kan bli dyrt på grund av den tid som spenderas forska ditt problem. Tänk på detta alternativ om den andra inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70163.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.