Instruktioner för att byta en vattenpump på en 2001 Jeep Grand Cherokee

Den 2001 Jeep Grand Cherokee har en 4,0-liters 6-cylindrig motor eller en 4,7-liters 8-cylindrig. Byte av vattenpump i antingen motorn är ganska lika. Oftast när vattenpumpen misslyckas, är det på grund av de inre lagren. Detta kommer att orsaka den yttre tätningen för att ha rörelse i den och låta kylvätskan att läcka från vattenpumpen. Telltale ljud, t.ex. slipning, kan komma från motorn innan pumpen misslyckas. Demontering

arbeta på ett kylsystem när fordonet är varm kan orsaka allvarliga brännskador. Alltid låta fordonet svalna innan du försöker reparera. Dessutom är kylvätska giftig men har en söt doft och smak, vilket kan locka husdjur eller små barn. Rengör alltid upp spill.

Att komma åt vattenpumpen i Jeep Grand Cherokee, ta bort fläktkåpa och övre värmeelementet fästskruvar. Koppla den elektriska kyl-sele fan tråd. Avlägsna bultarna fläktkopplingen från vattenpumpen trissa och sedan ta bort fläkten kopplingen. Observera att en del av de 4,0-litersmotorer med fläkten bult till vattenpumpen kan innehålla högergängad bultar. När fläktkoppling avlägsnas, förvara den vertikalt för att förhindra silikon förorenar lagerfett.

Bort remmen från remskivan systemet. I 2001 års Grand Cherokee har en automatisk spännrulle med en fyrkant. Vrid spännaren med en spärr för att lindra spänningen på remmen och ta bort den från generatorn remskiva. Innan du tar bort remmen, kontrollera att det finns en routing diagram eller rita en själv så att du vet hur man sätter på den igen.

Servopumpen monteringen är också i vägen. Skruva loss enheten från blocket, och låt den röra sig fritt för att komma till vattenpumpen.
Termostat och kylarslangar

Töm kylaren i ett uppsamlingskärl.

termostathuset är över vattenpumpen. Om Grand Cherokee överhettad på grund av vattenpumpen misslyckande, är nu en bra tid att byta ut termostaten. Ta bort termostathuset också skapar bättre tillgång till vattenpumpen. Ta den övre kylarslangen från termostathuset. Var noga dräneringskärlet är under Jeep ifall fler kylvätska läcker ut. Ta bort termostathuset och ta bort termostaten, tagit del av hur det sitter inuti blocket bostäder.

Koppla nedre kylarslangen från vattenpumpen. Inspektera både övre och nedre slangar och byt dem vid behov.
Vattenpumpen

Nu har du tillgång till vattenpumpen. Ta värmaren slangen från förlängningen rör fäst vid vattenpumpen. Röret kommer att behöva tas bort från den gamla pumpen och installeras på den nya. Se till att notera sin position och vinkel för att kunna installera den korrekt. Ta bort fästbultarna. Om de är olika långa, notera var de går. Ta bort pumpen.

Passytor vattenpumpen till blocket och termostathuset att blockera behöver rengöras. Använd en packning skrapa och en broms renare spray eller en vinklad die grinder med ett medium grov rekonditionering skiva. En spray eller squeeze-tube tätningsmedel hjälper termostaten och packningen och vattenpumpen packningen pinne till passytan av motorblocket.

Ihop vattenpumpen och termostathuset. Dra åt bultarna till vridmoment specifikationer. Sätt tillbaka motorenheten servopump, byta bältet och sedan sätta tillbaka fläktkoppling och svepning. Fyll kylaren med 50/50 kylvatten blanda och starta motorn med kylarlocket avlägsnas för att medge luftfickor att rensa från vattnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69341.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.