Hur man byter en radiator i en Saturn Vue

Det är viktigt att hålla kylaren på din Saturn Vue i bra form, som ett trasigt element kan förstöra din motor. Om du är bekant med bil radiatorer, kan du spara pengar genom att byta ut kylaren själv. Även om processen är ganska involverad, det är i stort sett samma för något år eller modell. Här är hur man byter kylare i den populära 2004 Saturn Vue. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
skruvmejsel
Reservslangarna, om nödvändigt
Replacement radiator
Motorkylvätska
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Leta reda på kontakten på den nedre delen av kylaren, lossa den, och dränera vätska kylvätska i en återförslutningsbar förpackning.
2

Ta bort eventuella plast sköldar som omger kylaren. Koppla bort fläktens elektriska anslutningen och lossa bultarna som håller fast fläkten. Ta bort fläkten.
3

Använd en vanlig skruvmejsel för att lossa slangklämmorna på kylarslangar, ta sedan bort de övre och undre kylarslangar. Ta en närmare titt på kylarslangar, och om de behöver bytas ut, är detta en perfekt tid.
4

lösgöra transmissionsledningar kylmedel från den nedre delen av kylaren och ta bort fästen och klämmor som håller fast kylaren. Lyft kylaren försiktigt ut ur motorrummet.
5

Installera den nya kylaren och anslut fästen och klämmor ordentligt. Återanslut transmissionsledningar kylvätskan mycket noggrant, och sätt tillbaka kylarslangar.
6

Byt fläkten och anslut den elektriska anslutningen. Byt ut alla plast sköldar som togs bort.
7

Fyll kylaren med en blandning av hälften kylvätska och hälften destillerat vatten. Starta bilen och låt den gå några minuter för att värma upp motorn. Kontrollera vätskenivåer och lägga till fler om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69204.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.