Hur man byter värmeelementet i en 1992 Chevrolet Camaro

värmeelementet liknar kylaren, men i mindre skala. Den kylvätska som cirkulerar genom värmeelementet avger värme, som sedan blåses hela kupén av bilen av fläktmotorn. Skador händer sällan till värmeelementet, men när den gör det, är det vanligtvis en träsko från bristande underhåll på kylsystemet. Byta värmeelementet på 1992, kan Chevrolet Camaro göras rätt hemma. Med några verktyg, kommer dessa pengar att spara reparationen tar dig 30 minuter eller mindre att slutföra. Saker du behöver
kylvätska dräneringskärlet
Tänger
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats Sida 3 stora butik handdukar
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på Camaro och sedan ta bort kylarlocket. Om du nyligen har kört bilen, vänta en timme innan du startar den här reparationen.
2

Placera en pan kylvätska drain under kylaren i linje med avtappningspluggen. Börja öppna avtappningspluggen tills ett stadigt flöde av kylvätska kommer ut ur kylaren. Inte helt ta bort avtappningspluggen eftersom re-trä den i det trånga utrymmet kan vara svårt. Om avtappningspluggen verkar svårt att vända för hand, använd en tång för att få det igång. Låt kylvätskan rinna helt från kylaren och stäng sedan avtappningspluggen ordentligt.
3

Lossa klämmorna på båda slangarna värmeelementet med en platt skruvmejsel. Skjut klämmorna tillbaka på slangarna tre inches och dra slangarna från rören värmeelementet. Båda slangarna ansluta till värmeelementet på vänster sida av brandväggen i motorrummet. De ser ut precis som din kylare slangar men liten i diameter.
4

Öppna passagerardörren på bilen och scoot ryggstödet så långt det går, så att du har mer arbetsyta.

5

Ta bort skruvarna från tysta trim panelen under instrumentbrädan med en hylsnyckel och sedan ställa in trim tillsammans med sina bultar på förarsidan golvet. Med trim bort direkt i vyn, kommer du att se en två meter lång svart plasthölje värmare fallet. Värmeelementet monteras bakom värmaren fallet täcker.
6

Ta bort alla skruvar från värmaren lock och ta sedan bort luckan från sitt monteringsläge att avslöja värmeelementet. Bulten på toppen av värmaren täcker är i en stram plats, men du kan ta bort det utan att behöva demontera instrumentpanelen.
7

Linje golvytan under värmeelementet med tre stora butik handdukar . Ta bort värmeelementet stöd plattan och sedan ta bort skruvarna som håller baffeln på plats. Dra försiktigt värmeelementet mot dig för att ta bort det från sin position i värmeelementet bostäder. Inte tippa inte eller vrid värmeelementet eftersom det fortfarande finns kylmedel inuti det. Installera det nya värmeelementet genom att helt enkelt vända denna borttagning förfarande. Använd en tratt för att undvika att spilla kylvätska när du fyller på kylaren. Den kylvätska som du dräneras från radiatorn kan återanvändas om kylsystemet var servad nyligen, om inte, använd färsk kylvätska att fylla kylaren

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69590.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.