Hur man byter en Honda Civic Termostat

Om din Honda Civic är överhettning, är det första steget i processen att kontrollera kylvätskenivån. När du har bekräftat att radiatorn har tillräckligt med kylvätska, är det tecken på att termostaten är trasig. En fast termostat orsakar överhettning som kan skada motorn, ibland bortom reparation. Köp en ny termostat på en Biltema och ersätta det hemma i minuter. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
SPACKEL
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Civic. Dra bort luckan från radiatorn. Placera ett uppsamlingskärl under radiatorn avtappningspluggen på förarsidan av bilen. Ta bort avtappningspluggen på kylaren med en skiftnyckel.
2

Tappa ur kylvätskan nivå tills det är under nivån för termostathuset. Trace övre kylarslangen till huset för att kontrollera kylvätskenivån. Dra åt kylarens avtappningsplugg. Ta dräneringstråget och kassera kylvätskan ordentligt.
3

Lossa slangklämman från termostathuset med en skruvmejsel och ta bort slangen. Ta bort de tre skruvarna som håller höljet med en skiftnyckel. Avlägsna och kassera termostaten. Rengör höljet av varje eventuell packning rester med en spackel.
4

in den nya termostaten i huset. Placera den nya packningen försedd med termostat på locket. Sätt tillbaka locket och fäst de tre skruvarna. Dra åt bultarna till 7 pund-fot med din momentnyckel.
5

Montera slangen på termostathuset. Dra åt slangklämman för att undvika läckage av kylvätska. Lägg kylvätska till kylaren tills nivån är fullt. Byt ut kylarlocket. Provkör motorn. Kontrollera om kylvätskeläckor medan motorn är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69616.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.