Hur man byter en 2002 Cadillac Deville Termostat

I 2002 års Cadillac Deville är utrustad med två olika typer av motorer. Den 2002 Deville har antingen en 4,6-liters eller en 4,9-liters motor. Termostaten ersättningsprocessen är densamma för båda modellerna. Termostaten tillåter kylaren kylmedel att strömma in i motorblocket när blocket har nått en viss temperatur. Ibland termostaterna fastnar och kommer att behöva bytas ut. Saker du behöver
kylvätska dräneringskärlet
Tänger
platt skruvmejsel
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet förlängning
1/2-tums socket
Flat metallskrapa
ren trasa nära Red hög temperatur silikon
Ny termostat med ny packning
New kylvätska
Visa fler instruktioner
1 < p> Park 2002 Cadillac Deville på en plan yta och öppna huven. Vänta tills motorn helt svalna innan man går vidare.
2

Ta det svala kylarlocket med händerna. Var noga med att bära handskar.
3

Placera kylvätska dropplådan under den främre, förarsidan av kylaren. Leta sedan fjärilen kontakten på den nedre förarsidan av kylaren. Pluggen är en skruv-in plastplugg med ett litet handtag på sin ände. Den kylvätska kan tömmas ur hålet pluggen stannar upp.
4

Vrid fjäril kontakten moturs med tång. När kylvätskan börjar ta slut, avsluta skruva loss proppen med fingrarna. Vänta all kylvätskan rinna in fångsten pan och sedan skruva fjärilen pluggen tillbaka i botten av radiatorn. Dra i kontakten med tång.
5

Gå tillbaka till toppen av motorn och lokalisera den övre kylarslangen. En ände av det övre värmeelementet slangen fäster till toppen av kylaren och den andra änden fäster till termostathuset. Skruva loss slangklämman uppifrån kylarslangen och skjut slangen tillbaka tillräckligt för att få bort det från termostat-huset röret.
6

Skjut den övre kylarslangen från termostat-huset röret. Om slangen är svår att få bort, använd en platt skruvmejsel för att bända bort det. Stick in skruvmejseln i änden av slangen och hålla nyfikna tills slangen släpper sitt grepp, skjut bort det.
7

Unbolt två termostat-bostäder bultar med ratchet, förlängning och uttag. Vrid skruvarna moturs för att lossa och ta bort dem från huset. Dra termostathuset från toppen av motorblocket.
8

Dra den gamla termostaten ur insidan av motorblocket genom att dra rakt upp på den.
9

Skrapa oavsett återstår av termostat-housing packning av bottnen av termostathuset och toppen av motorblocket. Se till att den gamla packningen är helt borttagen från båda områdena, torka sedan av med en trasa.
10

Skjut den nya termostaten i toppen av motorblocket med fjädern vänd nedåt i blocket.
11

Applicera ett tunt lager av röd hög temperatur silikon på undersidan av termostathuset. Placera termostat-huset packning över silikonsträng så att de två hålen laguppställningen.
12

Skjut termostathuset tillbaka över toppen av motorblocket och skruva de två bultarna på plats. Dra åt de två bultarna ner mycket snäva med ratchet, förlängning och uttag.
13

Skjut den övre kylarslangen tillbaka på termostat-huset röret. Skjut slangklämman tillbaka på plats över slangen och termostaten-hylsröret. Dra slangen ner tätt med skruvmejseln.
14

Fyll kylaren tillbaka upp med kylvätska. Du kan använda ny kylvätska eller återvinna det gamla kylvätska som du dräneras ut. När kylvätskenivån stabiliseras vid toppen av påfyllningsröret, starta motorn upp.
15

När kylvätskenivån börjar gå ner, fortsätta att lägga kylvätska till kylaren tills kylvätskenivån helt stabiliseras på den övre delen av påfyllningshalsen. När kylvätskenivån sjunker med motorn igång, innebär det att den nya termostaten fungerar korrekt. Sätt tillbaka locket på kylaren. Kontrollera efter läckage runt termostathuset och övre kylarslangen. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69556.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.