1998 Chrysler Concorde Motoröverhettning Repair

Den 1998 Chrysler Concorde motor Kylsystemet består av många växlar, sensorer och andra elektriska komponenter. En av de viktigaste komponenterna är motorns kylfläkt montering. Detta aggregat sitter framför motorn, direkt bakom kylaren, och drar sval luft genom kylaren för att sänka kylmediet temperatur. Denna enhet är en vanlig orsak till en Concorde motor överhettas. Lyckligtvis är detta problem en relativt lätt en att fixa och inte kräver många verktyg. Saker du behöver
dräneringskärlet
stjärnskruvmejsel
Ratchet
Socket
Ny fläkten
Momentnyckel 1-gallon 50/50 färdigblandad anti-freeze/coolant
Empty 1-liters behållare
Visa fler instruktioner
1

Öppna Concorde huva och lokalisera slangen som kör in i toppen av radiatorn, detta kallas den övre kylarslangen . Placera drain pan under fordonet, direkt under den övre radiatorn huset.
2

Lossa slangklämman som håller övre kylarslangen till kylaren, med en stjärnskruvmejsel. Dra slangen från kylaren, kommer en lätt vridrörelse underlätta avlägsnandet. Var beredd att peka slangen nedåt mot avloppet pan, som ett litet flöde av kylvätska kommer från slangen. När kylmedelsflödet har upphört, skjut slangen åt sidan.
3

Koppla kabelnätet plugga in i toppen, förarsidan av fläkten genom att trycka på låsknappen och dra sele från fläkten.
4

Lossa och ta bort de fyra skruvarna som håller fläkten på plats, med hjälp av Ratchet och uttag. Dra fläkten mot motorn, sedan upp och ut ur motorrummet.
5

Placera den nya fläkten i motorrummet och tryck det mot kylaren. Dra åt de fyra skruvarna som håller den på plats.
6

Dra åt de fyra skruvarna som håller fläkten till 50 tum-pounds, med momentnyckel och en socket. Anslut ledningsnätet i uttaget på toppen, förarsidan av fläkten, lyssna efter klickljud anger att den är låst på plats.
7

Tryck på den övre kylarslangen tillbaka till radiator och dra åt slangklämman, med en stjärnskruvmejsel.
8

Öppna kylarlocket och starta Concorde.
9

tillåta fordonet att nå driftstemperatur, ca halvvägs upp på temperaturmätaren på instrumentpanelen. Lägg 50/50 förblandad kylvätska tills kylaren är full. Vätskenivån kan släppa några gånger under tankning. Detta är att vänta, helt enkelt lägga kylvätska till kylaren när detta händer.
10

Stäng Concorde huva och slå av tändningen.
11

Häll kylvätskan från dräneringskärlet i 1-liters behållare och ta containern till en lokala Biltema för återvinning eller destruktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70078.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.