Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Chevy Impala

För att hålla din Chevy Impala kylsystem i gott skick, bör du kontrollera om kylsystem läcker på en regelbunden basis. Ett enkelt sätt att observera varningssignaler om en läcka är att bevaka det område där du parkera kylarvätska. Detta är ett säkert tecken på att du har ett kylsystem läcka. Kontroll för läckage är enkel nog att de flesta vem som helst kan göra det. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Chevy Impala och kolla alla slangar för eventuella läckor. Dessa slangar är särskilt känsliga för läckage, på grund av sin gummiblandning. Om du observerar någon utbuktning, sprickbildning eller delning av någon av dessa slangar kan detta vara ursprunget till kylvätskeläckage.
2

Kontrollera vattenpumpen på framsidan av motorn och axeltätningen som är mellan vattenpumpen och motorn. Leta efter någon frätande ansvarsfrihet, vilket orsakar missfärgning och fläckar nära vattenpumpen. Addera 3

Använd en ficklampa för att kontrollera alla synliga området av radiatorn. Radiatorn kan utveckla läckor från slangarna grund bil vibrationer. Kontrollera att både den övre och undre kylarslangar ansluta säkert till kylaren. Det kan också vara läckage på undersidan av kylaren från berg och grus skador.
4

Twist kylarlocket ett helt varv och steg tillbaka från Chevy Impala. Kontrollera att kylaren är sval vid beröring innan du öppnar locket. Ta sedan bort kylarlocket och tillsätt färsk kylvätska till kylaren.
5

Slå på tändningen för Chevy Impala och låt den gå med värmaren på hög i ca 15 minuter. Stäng av tändningen och kontrollera bildelar från de tidigare stegen en gång till. Om du fortfarande inte kan hitta läckan, så det kan vara internt. I detta fall bör du ta Impala till ett kylsystem specialist för en total intern kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69159.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.