Hur ändrar jag en termostat på en 2000 GMC Envoy?

Det finns många skäl till att ett fordon kommer att överhettas. Om detta händer med din 2000 GMC Envoy, är det första du bör göra kontrollera kylvätskenivån för att se om den är låg. Om det finns tillräckligt med kylvätska, skulle nästa logiska valet vara termostaten. Byta termostaten på en 2000 GMC Envoy är en relativt billig och enkel process, och jobbet ska bara ta dig ungefär 15 minuter. Saker du behöver
Termostat med packning
Packning smörjmedel
platt skruvmejsel
Liten Ratchet set
Bucket
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven och stötta upp. Hitta den stora slangen som kommer ut ur toppen av kylaren. Följ den slang ner till metallen höljet strax innan slangen kommer in i motorn. Placera en hink på marken under huset.
2

Lokalisera de två skruvarna som håller huset tillsammans. Avlägsna bultarna med en spärr och lägg dem på ett säkert ställe. Det kommer att finnas en del kylvätska försvinner när du tar ut bultarna.
3

bort termostaten, notera den riktning den står inför. Det bör komma ut lätt. Ta bort den gamla packningen. Det kommer förmodligen att fastna på insidan av huset, i vilket fall måste du skrapa bort det med en skruvmejsel. Ta bort alla gamla packningen så att huset är rent.
4

Placera den nya termostaten i huset i samma riktning som den gamla termostaten. Smörj och placera den nya packningen där du tog ut den gamla. Sätt huset ihop och dra åt skruvarna.
5

bort skopan från under fordonet och kassera den gamla kylvätskan ordentligt. Fyll kylvätskebehållaren med en 50/50 blandning av kylvätska och vatten tills den når hela linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69685.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.