Hur man använder en Radiator kam

Om din bil eller båt motor har böjda fenor i sin radiator, vilket är hämmande för optimal funktion av bilens ventilationssystem, kan du använda en radiator kam för att räta ut dem och åtgärda problemet. Vissa radiator kammar har även flera avstånd och kan även användas för att rengöra och fixa kondensorer och förångare spolar. Instruktioner
1

Räkna ut avståndet mellan bilens kylarlameller. Mest fordonsindustrin radiatorer kommer att ha åtta, nio, tio, tolv, 14 eller 15 flänsar per tum.
2

Justera radiator kam till lämplig avståndet inställning, vilket säkerställer att antalet flänsar per tum är identisk både på verktyg och din radiator.
3

Håll kylaren kam flush för varje enskild panel av din radiator, se till att fenor linje med spåren i kammen.

4

Tryck nedåt på kylaren kam mycket försiktigt. Det kommer att fånga på de böjda fenor. Korrekt användning av en radiator kam kräver en finkänslighet och tålamod. Använd inte mycket kraft, eller du kan knäppa fenorna.
5

Använd en radiator kam med en skruvmejsel rörelse för ökad kontroll och komfort. Dessa kammar bör stegvis sänkas ned för att klämma på de enskilda fenor, som sedan böjs tillbaka till sitt ursprungliga läge.
6

Lyft värmeelementet kamma rakt ut när du har realigned alla fenorna i avsnittet av radiatorn där du arbetar. Gå sedan nedåt till nästa fenor som behöver rengöras och repareras och upprepa processen. Det är inte en dålig idé att överlappa ett par fenor från föregående avsnitt när du flyttar ner till nästa, vilket gör att du inte missar något.
7

Fortsätt tills du har fixat alla böjda fenor i din radiator. Du kommer att märka att din radiator ser mer eller mindre lika bra som ny.
8

Läs mer om radiator underhåll vid OverdriveOnline.com (se Resources nedan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69110.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.