Hur man tar bort ett oljetråg från en Pontiac Sunfire

Om det finns en plats (eller flera) av olja under bilen när den står parkerad, måste du ta bort oljetråget innan du installerar en ny för att åtgärda läckan. Du kan ta bort ett oljetråg från en Pontiac Sunfire med bara ett fåtal grundläggande verktyg. Ta bort ett oljetråg tar ungefär en timme att göra, inklusive tid att tömma pannan och installera en ny. Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar Sida 2 däck kilar
Ficklampa
Hylsnyckel
uttag
Oljetråg
spackel
Rena trasor
Visa fler instruktioner
1

Park din Pontiac Sunfire på plan mark med parkeringsbromsen ansatt. Låt motorn svalna helt.
2

Placera ett däck chock bakom varje bakhjulet med den smala änden av lagerbocken kilas fast under däcket. Detta kommer att förhindra att bilen rullar baklänges. Addera 3

Lade sig på marken så att du kan se under motorn. Använd en ficklampa för att leta reda på oljetråget. Det kommer att se ut som en långpanna fastskruvad på undersidan av motorn, på en Pontiac Sunfire facket blir djupare i ena änden. Hitta oljepluggen pan drain på undersidan av oljetråget.
4

Placera din Oljetråg så nära du kan för att placeringen av oljeavtappningsskruven. Du bör fortfarande kunna arbeta med en hylsnyckel för att ta bort pluggen.
5

Välj en sockel som passar i uttaget och lossa den, men ta inte bort pluggen helt.

6

Dra dräneringstråget direkt under avtappningspluggen och fortsätta lossa pluggen för hand tills den faller ut i pannan och oljan börjar rinna. Låt oljan rinna i ca 15 minuter innan du fortsätter.
7

Jack upp framsidan av Sunfire en sida i taget. Placera domkraften under bilen för att stödja auto. Ge dig själv tillräckligt med utrymme att krypa under motorblocket till där oljetråget är belägen.
8

Slide under motorn. Med hjälp av en trasa, hitta och rensa bort alla huvuden till bultarna som fäster avloppet smärtan till motorn. Välj en socket som passar skruvskallar och lossa dem, som arbetar över pannan så att du skall lossa en bult på ena sidan och sedan bulten mittemot det.
9

Lägg en ren trasa på marken bredvid dig. Stöd mitten av oljetråget på din Pontiac Sunfire med ena handen. Med den andra handen, börjar att avlägsna bultarna. Var noga med att lägga varje bult ner på duken så att du kommer ihåg det mönster som du brukade bort dem. Skruvarna kommer inte alla vara samma.
10

När bultarna avlägsnas. Ta spackel och bänd försiktigt pannan bort från motorblocket. Du kommer att se var kanten av pannan möter kanten av spacer för blocket, sticka kanten av spackel mellan de två och bänd försiktigt. När pannan kommer fri, sänk den och lägg den åt sidan.
11

Använda spackel och en ren trasa, försiktigt skrapa eventuella återstående tätningsmaterial från spacer i motorblocket tills metallen är helt ren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69283.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.