Hur självläkande en Jetta Radiator

En Volkswagen Jetta plast radiator är föremål för vara i förfall från punkteringar, söm läckor, slang brytskador Connector och slangläckor. När en läcka uppstår från ett av dessa problem, kommer radiatorn förlorar kylvätska och kommer så småningom att göras oförmögen att utföra sitt viktiga funktionen att hålla motorn från överhettning. Radiatorn håller motorn från överhettning genom att tvinga kylmediet genom kylsystemet och genom motorn, såväl som genom utstrålning av värme bort från fordonet. Eventuella fel i kylaren måste repareras så snart som möjligt innan ytterligare svårigheter orsakas av läckande. Saker du behöver
Radiator anti-läcka lösning
Skruvmejsel
Kylvätska
Air-fri plast svetsare
plast svetstråd
Epoxi
Visa fler instruktioner

1

Pop Jetta huva och visa radiator för läckor och deras placering, med särskild uppmärksamhet på sömmarna, ytor och kylarlocket. Också uppmärksamma de slangkopplingar. Rengöring av värmeelementets yta med högtrycksluft eller vatten kommer att ta bort eventuell smuts som kan dölja en läcka och dess plats. Alternativt kan du använda en radiator kit trycktest för att fastställa platsen för läckage och för att avgöra om kylarlocket är källan till läckan.
2

Stanna motorn och låt den svalna. Byt Jetta kylarlocket, eftersom locket inte kan repareras när funktionsstörningar gummitätning från att bli skeva eller trasiga. Alternativt, byt gummislang som kan ha försämrats eller kan ha skadats av väg skräp. Byte en radiator slang är ganska enkel och kan åstadkommas genom att skruva loss de metallringar som håller slangen på plats. Se till att rengöra kontakterna innan du installerar nya slangar. Medan tejpa en rippade eller rivna kylarslangen skapar en temporär fix, kommer reparationen varar inte särskilt länge och kan skapa allvarliga problem om de tejpade slang fel vid körning i höga hastigheter.
3

Tappa ur kylaren efter kylning och ta bort den från Jetta. Svetsa ytan hålet i kylaren med kommersiella epoxy om hålet är ganska litet och låt det härda i minst två timmar. Denna metod hänvisas till som en "kall svets", eftersom ingen värme är involverad vid svetsning kylaren. Alternativt kan du använda en sats radiator reparation för att svetsa en trasig del eller trasig söm på kylaren. Detta förfarande innefattar upphettning av trasig bit eller öppen söm och om en plast stav i mitten av reparationsarbete. Värm plaststav tills den smälter in i sömmen eller på ena sidan av den trasiga delen. Tryck reparationen ihop och håll tills det fastnar. Tillåt tid för svetsen jobbet svalna innan kylaren tillbaka till Jetta. Fyll på Jetta kylaren och kylsystemet
4

Öppna kylaren. Häll en flaska eller burk kylsystemet tätningsmedel i kylaren. Fyll alla rum i kylaren med vatten eller kylvätska och kör fordonet i minst trettio minuter så att tätningsmedlet att fylla små läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69923.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.