Hur man installerar en 1988 Chevy Vattenpump

Vattenpumpen på 1988 Chevy är inte svårt att byta. Förfarandet är i grunden den samma för alla modeller, även om det kan finnas några mindre skillnader. Det är viktigt att du installerar den nya vattenpumpen så snart du vet att det finns ett problem, eftersom upprepad överhettning av din Chevy kan skapa större skador som är ännu dyrare att reparera. Projektet kan tas om hand i din uppfart, så det finns ingen anledning att ta bilen till en reparation garage för att få det gjort. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Hylsnyckelsats
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att Chevy motorn är kall innan du påbörjar projektet. Motorn kan tyckas vara cool på utsidan men interna temperaturerna fortfarande kan vara hög. Koppla bort den negativa batterikabeln. Öppna ventilen på botten av kylaren och tappa ur kylvätskan i dräneringstråget.
2

Släpp spänningen på Serpentine belt genom att lossa spännrullen med en skiftnyckel. Notera korrekt dragning av bältet i händelse diagrammet saknas från motorutrymmet. Dra remmen från motorn. Koppla bort kablaget från generatorn. Koppla från elektriska ledningen genom att ta bort muttern med en skiftnyckel. Addera 3

bort generatorn och konsolen genom att lossa skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Dra generatorn bort från motorn. Ta bort skruvarna från vattenpumpen remskiva med en skiftnyckel. Ta remskivan bort vattenpumpen. Ta bort fästbultarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra pumpen bort från motorblocket.
4

Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med skrapan. Placera en ny packning och nya vattenpumpen på motorblocket. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Montera generatorn och fästet och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft.
5

Anslut viktigaste elektrisk tråd till generatorn och dra åt muttern med en skiftnyckel. Koppla in spänningsregulatorn sele. Sätt Serpentine belt på motorn och korrekt dirigera det beroende på hur du tog bort det. Placera spänning på remmen genom att dra åt kabelstyrrullen med en skiftnyckel.
6

Anslut den negativa batterikabeln och dra terminalen muttern med en skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska. Starta Chevy och kolla motorn för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70019.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.