Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en VW Beetle

För att hålla din VW Beetle fungerar korrekt, det finns regelbundna inspektioner för att utföra, inbegripet kontroll av kylsystemet är tätt. Avstå dessa inspektioner kan leda till allvarliga långsiktiga skador på kylsystemet och din motor. Om däremot, är din VW Beetle en 1997 modell eller tidigare, har det en frigående system för motorkylning och kylning läckor är omöjligt, eftersom det inte finns något element eller kylvätska närvarande. Dessa anvisningar avser den "nya" Beetle bara. Saker du behöver
Kylvätska
Ficklampa
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Flytta VW Beetle från sin ordinarie parkeringsplats och inspektera området nedanför. Vanligtvis om det finns en läcka, kommer kylmedelsflodet på marken. Motorns kylvätska är ljusa i färgen, oftast grön eller orange, så det är lätt att upptäcka på marken.
2

Öppna huven på VW Beetle och kontrollera kylarslangar för eventuella sprickor, bulor eller sprickor . Dessa slangar är gjorda mestadels av gummi, vilket gör dem särskilt utsatta för läckor. Vanligtvis läcker från slangarna är märkbar som du kan se läckor eller skador på slangarna. Men ibland finns det små hål och läckor nypa som endast förekommer när slangarna blir varm och expanderar under drift av bilen. Addera 3

Kontrollera vattenpumpen, som är bakom radiatorn och bifogad på framsidan av motorn, för några tecken på läckage. Kontrollera packningen eller o-ringen som förbinder vattenpumpen till motorn. Om det finns något läckage runt vattenpumpen, kommer det att finnas missfärgning, korrosion eller synlig kylvätska närvarande.
4

Inspektera alla synliga delar av kylaren med en ficklampa. Var noga med att kontrollera de övre och undre kylarslangar för en säker anslutning. Ibland dessa slangar kan lossna på grund av motorns vibrationer. Undersidan av radiatorn kan också ha skador från stenar och väg skräp som drabbade under kylaren.
5

Twist kylarlocket ett helt varv och steg tillbaka. Sedan, helt ta bort kylarlocket. Lägg mer kylvätska tills kylaren är på väg att svämma över.
6

Starta motorn av VW Beetle och ställa värmaren på hög. Låt den gå så här i ca 15 minuter.
7

Stäng av motorn och kontrollera bildelar från de föregående stegen för läckage. Om du fortfarande inte hittar några läckor, men din kylvätskenivån gick ned, kan läckan vara interna. I så fall måste du ta bilen till ett kylsystem specialist för ytterligare inspektion och diagnos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69164.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.