Hur man byter SBC insugningsrör Packning

Insugningsgrenröret av ditt fordon är ansvarig för att skapa den rätta blandningen av bränsle och luft för förbränning i motorn. Mellan inloppsröret och motorblocket är en tunn packning som tätar motorn för att skapa en lufttät kammare. Denna tätning är under enorm press och kan ibland misslyckas när det åldras. Även packningen misslyckande är ovanligt med de nya syntetiska material, var äldre packningar ofta gjorda av kork eller tunn plåt och var ett vanligt problem. Saker du behöver
Open-ended skiftnycklar
platt skruvmejsel
Bucket
Ratchet
uttag
Shop trasa
RTV packning
Visa fler instruktioner
Ta bort insugningsrör
1

Lossa övre kylarslangen från grenröret genom att lossa klämman som håller fast slangen till grenröret. Beroende på året och göra av bilen, kan slangen kläms på plats med en skruvtving eller bot klämma.
2

Koppla värmaren och slangarna vakuum från grenröret och markera sin plats och där de kontakt med taggar eller en markör. Vissa motorer har ett diagram motor slang, men dessa diagram är ofta korroderade bort på äldre fordon.
3

Koppla bort alla anslutningar från förgasaren, inklusive sensorer, vakuumledningar, bränsleledningar och throttle koppling. Du kommer att behöva använda en platt skruvmejsel för att ta bort kopplingen, slangar vakuum och öppna ändar skiftnycklar till bränsleledningarna.
4

Ta bort de 12 grenrörsbultarna som håller intaget till motorblocket. Dessa skruvar är 9/16 tum eller 1/2 tum beroende på vilket år och gör av motorn.
5

Använd en platt skruvmejsel för att bända längs kanterna på grenröret. Arbeta hela vägen runt grenröret och kontrollera att alla kablar och slangar är bortkopplade. Dra av grenröret.
Installera en ny packning
6

Använd butiken trasa för att torka insugsportarna på motorn och hamnar på grenröret du bort. Var noga med att inte spilla skräp in i motorn eftersom det kan orsaka skador på topplocken.
7

Applicera RTV flytande packning på ena sidan av den nya packningen och lägg den med tätningsmedlet mot motorn . Applicera tätningsmedel på den exponerade sidan av packningen också. Upprepa processen på båda sidor.
8

Installera grenröret till motorblocket och använda Ratchet och uttag för att installera om grenrörsbultarna. Dra åt bultarna ned till de rekommenderade tillverkarens specifikationer, vilket för SBC grenrörsbultarna är 25 ft lbs.
9

Sätt tillbaka slangarna, vakuumledningar, sensorer, gasreglage koppling och bränsleledningar till förgasaren och grenröret . Se till att du matchar upp markeringarna du gjorde tidigare. Detta är den mest avgörande delen av ominstallation. En överkorsad upp slangen kan göra att motorn inte fungerar och potentiellt orsaka motorskador.
10

Anslut kylarslangen och dra åt klämmorna med en platt skruvmejsel. Fyll på vätska från skopan in i kylaren. Dubbelkolla all armatur och anslutningar för att se till att det inte finns några lösa trådar i motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69365.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.