Hur man hittar en Freon Läckage

Om du befinner dig smältning i stället för kylning i bilen eller hemma så varm luftstötar ur munstyckena, kan ditt luftkonditioneringssystem ha drabbats av en Freon läcka. Freon är en tillverkad, icke brännbar, färglös vätska. Freon används som kylmedel i luftkonditioneringsanläggningar. Innan du känner dig sval kommer från ventilerna igen, måste du avgöra om en läcka finns och var det är. Det finns några enkla, lågteknologiska metoder för att detektera en Freon läcka. Saker du behöver Sida 2 msk. diskmedel
4 msk. vatten
Container
Sprayflaska
Icke-absorberande trasa
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

bedöma situationen. Om du misstänker att ditt fordon har en freon läcka, öppna huven på bilen och undersöka kompressorn och den bifogade slangen. Oljig återstod på slangen kan vara en kontrollampa tecken på kylvätska läcka. Inte bara är luftkonditioneringar fyllda med köldmedium, men köldmedelsolja, vilket kan fly under en läcka.
P Om du tror att ditt hem luftkonditioneringen inte fungerar på grund av otillräcklig mängd, hitta och undersöka rörsystem, kyl-och kondenserande spolar. Återigen, titta efter eventuella oljiga rester eller missfärgning som kan tyda på freon läcker ut från enheten.

Det rekommenderas att du inte luktar för en läcka som inandning av höga koncentrationer av Freon är skadliga för människors hälsa och kan vara dödlig. Freon är tyngre än luft och kan utgöra en kvävningsrisk risk om de är fångade i ett begränsat utrymme.
2

Fortsätt din diagnos. Om läckage inte hittas synligt, blanda tvål och vatten tillsammans i en behållare. Använda tvålvatten test kan hjälpa till att identifiera om det finns en läcka liksom källan. Om du behöver använda en sprayflaska för att dimma skrymslen och vrår i testområdet.
3

Mätta området med tvål blandningen. Använd en icke-absorberande trasa, vid behov, för att sprida blandningen runt.
4

Slå på luftkonditioneringen och titta efter bubblor. Om det bildas bubblor, har du hittat en läcka. Om inga bubblor, finns det ingen läcka. Om bubblor inte bildas, upprepa testet minst två gånger innan en slutsats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69889.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.