Hur Kontrollera kylsystemet Läckor i en Chevy Cobalt

Att hålla kylsystemet i Chevy Cobalt fri från eventuella skador är ett måste för att bilen ska fungera korrekt. Det är därför du bör övervaka kylvätskenivå och kontrollera systemet för läckor. Kontroll för läckage kräver inga mekaniska färdigheter, bara kunskapen att veta var och vad man ska leta efter. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Flytta Chevy Cobalt från sin traditionella parkeringsplats och kontrollera marken för kylvätska. Detta är det enklaste sättet att kolla efter läckor, eftersom ljus-färgad vätska, vilket är oftast orange eller grönt, kommer att vara mycket märkbar på marken.
2

Kontrollera alla remmar och slangar som ansluta radiatorn, vattenpumpen och värmeelementet till motorn. Dessa remmar och slangar är särskilt känsliga för slitage, vilket kan orsaka kylsystemet att läcka. Se till att byta ut slitna slangar eller bälten även om de inte visar tecken på läckage, eftersom de kommer sannolikt läcka i en nära framtid.
3

Inspektera vattenpumpen och axeltätning för några tecken på läckage. Om det finns läckage, kommer du att märka missfärgning och eventuellt korrosion runt området. Byta vattenpump är den rekommenderade tillvägagångssättet, om det finns något läckage.
4

Använd en ficklampa för att undersöka kylaren ordentligt genom att kolla under Chevy Cobalt och andra synliga områden. Radiatorn är mycket känsliga för läckage som kylarens plasttank och aluminiumhölje kan spricka och dela.
5

Test trycket på radiatorn genom att lägga till ny kylvätska. Så, ta bilen för en 15-minuters bilresa med aggregatet på hög. Nästa, parkera bilen och låt den svalna.
6

Kontrollera kylvätskenivån för att se om det gick ner. Om så är fallet kontrollerar alla de tidigare nämnda delarna. Om det inte finns något synligt läckage, kan den Chevy Cobalt har ett internt läckage. Fastställande av en intern läcka är bäst till en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69157.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.