Luftkonditioneringen Specifikationer för en 1997 Chevy Z71

Luftkonditioneringen system i din 1997 Chevy Z71 bör rengöras och filtret byts varje år. Denna service och mer komplexa reparationer bör utföras av en kvalificerad servicetekniker som är certifierad av Mobile Luftkonditionering Society (MACS). Förstå komponenterna, kan specifikationer och eventuella problem med enheten som luftkonditionering hjälper dig att hålla den igång på en optimal nivå för livet av din Chevy. Kompressor

luftkonditioneringen kompressor har en naturlig finish, en 4-spår bälte och kopplingen. Kompressorn lagret är 1,573 inches i innerdiameter och 2,441 inches i yttre diameter och är tätad på båda sidor. Kompressorer från 1997 och tidigare hade 6 spår. Kompressorn kan orsaka en kuggrem att halka och skrika, men luftkonditionering problem sällan spåras till kompressorn. Kompressorn går varm och pumpar köldmedium via ditt luftkonditioneringssystem och skall vara väl smorda med olja avsedd för 1997 Chevy Z71 luftkonditioneringar. Låg eller förorenat kylmedel, dåliga reläer, säkringar, kablar, switchar eller styrmodulen kan också orsaka din kompressor inte fungerar.
Kondensor

kondensorn i en 1997 Z71 är parallell typ med en aluminium kropp. Kondensorn samlar smuts och olja ur kylmediet från kompressorn genom expansionsventilen. Slam kan blockera expansionsventil och om oljan inte kan strömma genom kylaren, inte kompressorn inte emot olja och överhettas. Om kondensorn är smutsig, spola kompressorn flyttar slammet genom systemet. Parallella flöden luftkonditioneringsapparater är svårt att spola eftersom många rör är knutna till dem.
Fläktmotor

ventilerade fläktmotor för Chevrolet Z71 är 3,25 inches i diameter, 4,31 inches i längd, har en 1,31 tum lång axel och kräver 12 volt ström. Motorn roterar medurs med hjulet och har en terminal. En verkningslös fläktmotor och fläkt kommer att orsaka din kompressor att koppla. Din bil kan ha två fläktar. Den huvudsakliga Kylfläkten är nära kylaren och en annan fläkt är nära kondensorn. Båda fläktarna medan luftkonditioneringen är på. Om fläktarna inte fungerar korrekt, kan kompressorn överhettas och misslyckas, vilket gör bilens motor går varm eller överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69866.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.