Hur man byter vattenpumpen på en 1991 Jeep Cherokee Laredo

Den 1991 Jeep Cherokee Laredo kom utrustad med en 4,0-liters V-6 motor. Byte av vattenpumpen på Cherokee ökar motorns livslängd genom att sänka den totala temperaturen hos motorn. Sänkning motorns temperatur minskar stort slitage på motorns delar och lägger bränsleeffektivitet till fordonet. Du kan köpa alla verktyg och delar för att slutföra jobbet på din lokala Biltema. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Stora tång kylarslangen eller platt vice grepp
Ny vattenpump
Ny vattenpump packning
tub packning sealer eller packning Maker Review dräneringskärlet
spett eller skruvmejsel
rak rakblad
Liten stålborste
Rag
Kan aerosol motordelar renare
Visa fler instruktioner

1

Ställ en dropplåt under framsidan av motorn. Ta bort fläktkåpa med en 3/8-drive Ratchet och Hylsnyckelsats. Ta bort Serpentine belt genom att lossa spännare på framsidan av motorn.
2

Stänga kylarslangen på vattenpumpen med dina tång kylarslangen. Avlägsna kylarslangen från vattenpumpen.
3

Demontera remskivan vattenpumpen med en skruvmejsel för att låsa remskivan när du tar bort skruvarna. Ta vattenpumpen bultar. Bänd vattenpumpen från framsidan av motorn med en skruvmejsel eller bända bar för hävstångsverkan vid behov.
4

Skrapa alla av packningsmaterialet av motorn monteringsytan. Använd en rakkniv för skrapning och en liten stålborste för att rensa bort alla gamla packningen rester. Spraya en trasa med motordelar renare och torka monteringsytorna ren på motorn och den nya pumpen. Spraya inte motordelar rengöringsmedel direkt på den nya vattenpumpen eller motorn monteringsytan, eftersom detta kommer att skada de inre delarna av din motor.
5

Lägg en tunn linje av packningen sealer eller packning Maker till vattenpumpen monteringsytan. Placera den nya packningen på vattenpumpen och rikta in skruvhålen. Lägg en linje av packning sealer eller tillverkare till motorn monteringsytan. Torka bort överflödigt sealer för att se till att det inte kommer in i motorns kylsystem. Placera hela vattenpump församling spola med motorn monteringsytan och börja gängning bultarna med bara fingrarna.
6

Dra åt bultarna på vattenpumpen mellan 45 och 60 foot-pounds av vridmoment. Dra inte åt bultarna eftersom detta kommer att skada både nya packningen och tätningen. Byt remskiva vattenpump och dra åt remskivsskruvar mellan 45 och 60 foot-pounds. Sätt tillbaka och dra åt serpentin remmen med remspännaren.
7

Fyll kylaren med nytt kylmedel. Återanvänd inte kylvätskan som föll i droppskålen som det är nu förorenad och kommer att förstöra din motorns kylsystem. Starta motorn med den bort kylarlocket och låt den gå på tomgång inte mindre än 15 minuter. Toppa kylaren och kylaren överrinningsflaskan med nytt kylmedel. Sätt tillbaka kylaren svepning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69644.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.