Hur identifiera Radiator Problem

Luktar du bränd kylvätska kommer från under huven på din bil eller lastbil? Lukten av bränt frostskyddsmedel kan vara berusande att inte tala om all rök som väller ut från varje spricka i den främre änden. Dessa kan vara dyrt problem att fixa om du inte fånga den i tid. Instruktioner
1

Lokalisera knapp eller spärr som öppnar huven på din bil. Detta är vanligtvis en spak som är placerad till vänster om din bromspedalen på förarens sida av fordonet. Dra i spaken.
2

Gå till fordonets front och öppna huven.
3

Var försiktig när huven är öppen och se till att du använder något robust för att stötta öppna huven. Du skulle vara i ännu mer problem om huven kom brakande ner på ditt huvud!
4 p Om fordonet är rökning, ge det 30 minuter för att svalna. Frostskyddsvätska är extremt varmt. Leta upp radiatorn och följ slangarna som är anslutna till det med dina ögon. Hälften av alla radiator läckor som jag har stött på är på grund av röta slangar. Den andra saken som du bör göra är att titta under bilen och ta notis om eventuella läckor och var de kommer ifrån.
5

Kontrollera beslagen där slangarna ansluter till kylaren. Detta är en annan mycket vanligt problem. Något så billigt och enkelt att fixa så en slangklämma kan förstöra din motor. Var inte en statistik! Om du är osäker på var läckan kommer ifrån, får en smutsig trasa och tryck fast på kylarlocket. Fortsätt att trycka ordentligt ned som du vrider locket. Alla radiatorer bygga massiva mängder tryck, så var försiktig och släpp inte trycket att du ansöker tills det är helt skruvas. När den är avstängd, häll en liter vatten i och titta noga för där läckan kan komma från.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69146.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.