Hur man känner igen när en radiator behöver bytas

Många bilägare använder en variation av snabba lösningar, till exempel läckage tätningsprodukter eller tejp, för att få några extra miles ur en gammal radiator. I det långa loppet, men ersätter hela radiatorn är den enda lösningen. Erkänner skillnaden mellan en radiator som behöver repareras och en som behöver bytas ut kan förhindra vägkanten haverier. Saker du behöver
trädgårdsslang
Kallvatten
Visa fler instruktioner
1

spola ut. Tappa ur kylvätskan och spola radiator med kallt vatten genom att sticka en trädgårdsslang i såväl ingående vid kylarlocket och nedanför radiatorn i det nedre vätskeutloppet. Om din radiator fortfarande läcker även efter motorn avlagringar och smuts har avlägsnats från insidan av kylaren, sedan byta ut hela enheten är din bästa insats.
2

Inspektera utsidan av kylaren för överdriven rost , vilket kan tyda på oåterkalleliga skador på kärnan. Ser enstaka rostiga vatten fläck på sidan av kylaren får inte på någon verklig skada, men om metallen börjar flagna och chip, eller om beslag inte kan tas bort på grund av alltför oxidation, då är det dags att byta ut kylaren.

3

Byt kylaren om du behöver för att ständigt lägga till vatten eller kylvätska på en regelbunden basis. Även om du inte ser tecken på en läcka, kan vätska fortfarande flyr genom att förvandlas till ånga. Detta tyder på att kylsystemet inte gör sitt jobb, och att en överhettad motor är precis runt hörnet.
4

Inse att det är dags att byta ut kylaren och alla slangar om din bil är överhettning upprepade gånger, trots alla försiktighetsåtgärder har vidtagits för att minska läckage. Silvertejp och tätningsmedel läcka är bara tillfälliga lösningar, och bör endast användas i nödsituationer. Om du måste hålla ansöka om ett nytt dessa metoder, är det dags att byta ut kylaren.
5

Använd online-resurser för att lära sig mer om bilens kylsystem och hur du utför grundläggande underhåll på radiatorer.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69131.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.