Hur man byter en radiator i en Dodge Ram

Dodge Ram är en lång rinnande serie lastbilar och skåpbilar marknadsförs för tung användning. Vilken motor storlek eller modell du har i ditt RAM, är chansen att du kommer att lägga en betydande belastning på motorns kylsystem. Efter ett tag kan det vara nödvändigt att byta ut kylaren. Lyckligtvis kan detta ske relativt snabbt. Saker du behöver
10mm uttag Tänger skiftnyckel
Ny radiator
Flush behandling
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

tömma ditt radiator. För van-serien använder plast petcock på nedre baksidan av radiatorn. För lastbilen serien använder en 10mm hylsnyckel att dränera kylvätskan från botten av motorblocket.
2

Lossa fjäril klämmor som håller kylarslangar på plats. En Dodge Ram har ganska stora slangar, så du behöver en tång för att lossa klämmorna. Koppla av transmissionsledningar kylvätska om din Ram har en automatisk växellåda.
3

Avlägsna spill flaskan och spolarvätska flaska. Detta ger dig utrymme att ta bort fläktkåpa och koppla ur fläkten. För 2500-serien, både lastbilar och skåpbil, måste du ta bort fläktkåpa och placera den i närheten av motorn. Koppla bort fläktkablarna.
4

Lossa kylaren från de två övre fästena med en 10 mm hylsa. Dra kylaren upp och ut.
5

Placera den nya kylaren i motorrummet, och använd de två styrpinnar på botten av radiatorn för att se till att den är ordentligt belägen.

6

Återanslut kylarslangar. Sätt tillbaka de övriga komponenter som du tog bort, i omvänd ordning.
7

Spola nya kylaren med en kommersiell behandling för att avlägsna eventuella fabriken skräp. Byt ut kylvätska med en 50/50 frostskyddsmedel och vatten blandning. Kom ihåg att lufta, eller du hamnar blåser nya kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69244.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.