Transmission Cooler A /C Kondensor Omvandling

transmissionsolja i ett motorfordon håller transmissionen i trim. För mycket värme bringar fluiden att förlora sin verkan, vilket resulterar i överföring skador. En lösning är att installera en transmission kylare, som ger extra skydd. Ett alternativ är att konvertera den A /C, eller luftkonditionering, kondensor så det fungerar som en transmission svalare. Funktion

funktion en överföring svalare är att förlänga livslängden på transmissionen. Det åstadkommer detta genom att sänka temperaturen på växellådsoljan. I de flesta bilar transmissionsolja går genom kylaren, som kyler fluiden. Under normala omständigheter denna kylning är tillräcklig. Om det håller vätskan vid en temperatur som inte är högre än 170 K, systemet fungerar väl. Den transmissionsolja behöver extra kylning när motorn arbetar hårt, körning med släpvagn är ett bra exempel. Om du märker att din transmissionsolja läcker, är att ett tecken på att det är överhettning. Svaret är installation av en överföring svalare, vätskan leds genom denna enhet för ytterligare kylning
Syfte

Automobile luftkonditioneringsanläggningar använder köldmedium som kommer in i kondensorn.. Syftet med kondensorn är att ändra köldmediets formuläret från en ånga till en vätska. Kondensorn är bredvid kylaren och liknar det med sin slang. Luft strömmar genom kondensorn som bil-drag. Luften avlägsnar värme från köldmediet, vilket sänker dess temperatur och låter det bli en vätska.
Alternative

Istället för att installera en ny del i din motorn kan du konvertera din befintliga kondensor luftkonditionering för en överföring svalare. Detta eliminerar eventuella oro om att hitta kylare som passar i det befintliga utrymmet under huven. Konverteringen innebär routing transmissionsolja genom kondensorn med hjälp av Transmission svalare. Processen kan tillåta dig att spara pengar.
Nackdel

Konvertera din kondensor betyder att det inte kan användas för avsett ändamål. Du kommer inte längre att ha luftkonditionering. Konvertering är endast ett bärkraftigt alternativ om din luftkonditionering inte fungerar och du kommer inte fixa det. Det kan vara för dyra eller opraktiska för reparation. Det andra skälet skulle vara om du inte använder luftkonditionering och därmed kondensorn är av ingen aktuell användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70172.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.