Hur man tar bort en pump bil Water

Ta en inspektion av vattenpump till din bil kan vara det enda sättet att diagnostisera problem i kylsystemet. Tyvärr är vattenpumpen brukar begravd djupt i motorrummet, bakom kylaren och fläkt. Genom att använda rätt verktyg och vistas organiseras, bör det ta bara dig en timme eller två för att ta bort din vattenpump. Saker du behöver
Skyddsglasögon
plast behållare för använt kylarvätska
platt skruvmejsel
Extra kylarslangar
Hylsnyckelsats
Digitalkamera
Visa mer Instruktioner
1

parkera din bil på en plan yta innan du tar bort vattenpumpen. Detta kommer att hjälpa till att hålla överskott vätskor såsom frostskyddsmedel och kylmedel från att köra in i rännor.
2

Låt motorn svalna i minst ett par timmar innan du tömma din kylarvätska. Öppna kylarlocket medan motorn är varm är mycket farligt, eftersom den varma vätskan skapar tryck.
3

Koppla ditt bilbatteri när du tar bort vattenpumpen. Detta förhindrar att kylfläkten kan starta när du försöker komma åt vattenpumpen. Bär alltid ögonskydd t.ex. skyddsglasögon när du arbetar runt ett bilbatteri.
4

dränera vätska från kylaren genom att ta bort kylaren kontakten i botten. Var noga med att dränera kylvätskan eller frostskyddsmedel i en plastbehållare för att undvika oavsiktlig förtäring av djur i området.
5

Koppla kylarslangar med hjälp av en platt skruvmejsel för att lossa slangklämmor ring . Vid det här laget kanske du vill inspektera slangarna för utbuktningar, sprickor, extrem fuktighet eller andra defekter. Eftersom det är relativt lätt att byta dessa slangar, kan du överväga att byta ut dem nu för att förhindra att andra kylsystemet.
6

Ta ut den elektriska fläkten som sitter bakom kylaren. Börja med att koppla ur de elektriska ledningar som går från fläkten till säkringsdosan eller batteri. Ta sedan bort fläktkåpa, själva fläkten och slutligen bandet som leder till fläkten remskiva.
7

Skjut höljet av remskivan rakt ut. Ta bort remskivan bör tillåta dig gott om tillgång till avlägsna vattenpumpen.
8

Använd en hylsnyckel för att ta bort vattenpumpen från framsidan av motorblocket. Från denna punkt kommer du att kunna inspektera vattenpumpen för att avgöra om den behöver repareras, eller om den behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69134.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.