Hur man diagnostiserar en Bad AC Kompressor

Det tar inte mycket tid eller erfarenhet för att diagnostisera en misslyckad eller skadat kompressorn. Du kan både se och lukta tecken på skador på kompressorn. Du vet att du har ett problem när du får varm luft istället för kall luft från luftkonditioneringen. Inspektera kompressorns bälten och ledningar med motorn avstängd av säkerhetsskäl. Dock behöver du även att inspektera kompressorns kopplingsnavet med motorn igång för att säkerställa att kopplingscentrumet ingriper. Saker du behöver
Bruksanvisning
ny rem
Visa fler instruktioner
1

Leta kompressorn bakom radiator av bilens klimatanläggning. Med motorn avstängd, inspektera kompressorn på olja, lackskador eller rost som kommer att indikera att du behöver byta kompressorn.
2

Kontrollera skicket på drivremmen ansluten till kompressorn, nära kopplingen. Kontrollera att drivremmen är säkrad tätt och har inga skador
3

Vrid kopplingen nav -. Den runda delen som sticker ut på kompressorn - att se till att den roterar med minimal motstånd.
4

Ta en titt på ledningarna runt kompressorn. Om du märker att ledningarna är brända eller visar andra tecken på överhettning, då du kommer att behöva reparera ledningar.
5

Starta motorn och slå på luftkonditioneringen till högsta cool inställning. Låt motorn gå på tomgång med luftkonditioneringen på
6

Kontrollera kopplingsnavet medan motorn är igång,. Säkerställa att navet engagerar och snurrar på bältet hastighet. Kontrollera också drivremmen. Kontrollera att remmen inte glider när enheten är i drift.
7

Testa temperaturen på slangarna. Om du märker överhettning när du testar med motorn på, då du kommer att behöva byta ut slangarna. Kontrollera också för köldmedieläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70110.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.