Hur man känner igen när en topplockspackning behöver bytas

En trasig topplockspackning kan orsaka katastrofala skador på bilens motor. Det vanligaste sättet att känna igen när en topplockspackning behöver bytas är när bilen överhettas ofta, eller bränner en hel del olja. Underlåtenhet att erkänna och ta itu med dessa problem kan leda till förstörelse till bilens kylsystem, kolvar, ventiler och även hela motorblocket. Instruktioner
1

Inse när en packning behöver bytas ut genom att titta på röken som kommer ur din avgasröret. Om böljande vita moln av rök kommer ut på baksidan av ditt fordon, då kylvätska kan finna sin väg genom öppningen i packningen och in i förbränningskammaren. Kontrollera insidan av
2

motorrummet och kylsystem. Leta efter en sirapsliknande beige vätska som uppstår när kylvätska och motorolja blandas ihop. Du kan även ta bort oljestickan eller ta bort kylarlocket och försöka känna igen den vätska som sättet. Så småningom kommer denna vätska belägga insidan av motorrummet om du inte får topplockspackning bytas.
3

Leta efter mindre problem som kan tyda på att det är dags att byta topplockspackning . Till exempel, om du har att fylla på din radiator ofta, kan det bero på en spricka eller onormalt slitage av topplockspackning. Frekvent överhettning kan vara ett tecken på antingen en läckande topplockspackning eller en läckande kylare samt.
4

Ta din bil till en pålitlig mekaniker om du känner igen några av de varningssignaler om en sprucken eller sliten huvudet packning. I vissa fall kan de varningssignaler vara så subtil att endast en diagnosprovaren kan avgöra om topplockspackning behöver bytas eller inte. Såvida katastrofala skador på motorblocket inträffar, kan ett antal andra kylsystem systemfel som orsakar problemet.
5

Kavla upp ärmarna och ta din motorblocket isär för att känna igen om din topplockspackning behöver bytas . Installera en ny topplockspackning är arbetsintensiv och innebär nedmontering mesta av din motor och bör endast utföras av utbildad mekaniker. Å andra sidan kan detta vara det enda sättet att säga säkert om din topplockspackning är roten till ditt kylsystem och elände motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69136.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.