Hur tar jag bort kylfläkten i en '98 Chevy 3500?

Kylfläkten i din Chevy 3500, till skillnad från fansen i mindre fordon, fästen mot framsidan av motorn istället för baksidan av radiatorn. Detta kan göra motorreparation mer tidskrävande eftersom remdriven fläkt normalt kräver avlägsnande få tillgång till andra komponenter. Med några mindre verktyg, kan du ta av fläkten din '98 Chevy 3500 rätt hemma. Processen bör ta 25 minuter eller mindre för att framgångsrikt genomföra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Trappstege
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren och kontrollera att se till att tändningen är i avstängt läge och nyckeln tas bort. Dra spaken Huvlås.
2

Höj och stödja huven på din 3500. Leta upp batteriet och ta bort den negativa kabeln från sin post med en hylsnyckel. Placera kabeln från batteriet och någon annan metall kan kontakta.
3

Ta bort de fyra fästskruvarna från baksidan av fläkten med en hylsnyckel. Du kan behöva hålla fläkten på plats medan du lossa muttrarna. Var försiktig så att du inte skadar fläktbladen. Om du behöver, använd en trappstege för att minska obekväma positionering.
4

Dra kylfläkten mot dig, utanför sina dubbar, och lyft den ur truckens motorrum.

5

Lay kylfläkten ned på en plan yta med kopplingen fäst vid framför fläkten nedåt. Ta bort de fyra skruvarna som fäster kopplingsarrangemanget till fläkten med hylsnyckel. Lyft kylfläkten av monteringsbandet och kassera den om du inte längre behöver det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69670.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.