Hur byter jag en termostat 2.2L?

GM använder 2,2 liters modulära motor i många av sina bilar som Sunfire, Cavalier, Alero och Grand Am. Det anses GM: s första "World Engine" eftersom företaget också använder det i fordon som Opel Vectra, Astra och Zafira. Dessa är alla fordon som tillverkats för europeiska länder. Eftersom motorn används i så många olika bilar, vanliga reparationer som byte av termostat är rakt fram och relativt lätt att genomföra. Saker du behöver
stor container
Tänger
14mm socket
förlängning bar
2 liter
kylarvätska 2 liter destillerat vatten
Visa fler instruktioner

1

Placera en stor behållare under den plats där den nedre kylarslangen ansluts till kylaren utlopp. Tryck ihop spänningen flikarna i kylaren klämma ihop med en tång för att lossa klämman trycket på slangen. Med trycket släpps, dra slangen från kylaren inlopp och dränera kylarvätska i behållaren.
2

Följ kylarslangen till den plats där den ansluter till motorblocket. Det ligger nedanför spjällhuset.
3

Ta bort slangen från huset på samma sätt som du gjorde med den andra änden av slangen.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast höljet på motorblocket. En 14mm hylsa med förlängare gör det lättare att nå skruvarna.
5

Dra höljet av motorn och kassera O-ringen inne i huset. Sätt en ny O-ring i huset.
6

Dra den gamla termostaten ur motorblocket. Ersätt den med en ny. Ena änden av termostaten har en stor fjäder på den. Placera fjädern i motorn.
7

Placera termostaten tillbaka på motorblocket och skruva den på plats. Termostaten använder inte en traditionell packning. Snarare bygger GM på O-ringen att täta termostathuset.
8

Skjut kylarslangen tillbaka till huset och fäst den med klämman. Fyll i samma process med på kylarens inloppssida och den andra änden av slangen.
9

Fyll kylaren med ny kylvätska. Använd en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69697.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.