Hur man byter en pump bil Water

Syftet med en bil vattenpump är att säkerställa en korrekt flöde av kylvätska genom bilens kylsystem. Om du upptäcker att din pumpens remskiva lagret är skjuten eller pumpens packning läcker vätska, är det dags att byta ut vattenpumpen. Med lite ansträngning och kunskap, kommer du att kunna spara tid och kostnader för att ta bilen till butiken för reparation. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench
Automobile bruksanvisning
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Hitta en vattenpump till din bil på någon av de webbplatser som förtecknas i GlobalSources.com (se Resurser nedan).
2

Stäng av bilens motor. Låt motorn svalna helt.
3

Leta bilens batteri. Koppla loss batteriets marken.
4

Inrätta en åderlåtning pan under motorn och töm innehållet i bilens kylsystem i den. Se till kylutrymmet helt dräneras innan du fortsätter. Hitta din generatorns fästen, och lossa dem för att ta bort bilens drivremmar
5

. Använd uttag av lämplig storlek för att lossa och lyfta drivremmarna bort.
6

Rensa alla tillbehör eller skräpar ur vägen för vattenpumpen. För att komma åt vattenpumpen, kan du också ta bort ditt motorns remskiva, fläkt och /eller fläktkåpa.
7

Koppla loss alla slangar som är anslutna till vattenpumpen. Med hjälp av en nyckel eller hylsa, lossa skruvarna som håller vattenpumpen på plats och försiktigt ta bort den från motorn. Placera den åt sidan, ur vägen.
8

Utför en visuell inspektion av motorblocket, särskilt i det område där vattenpumpen var. Om den behöver rengöras, torka upp med en trasa tillsammans med ett rengöringsmedel, om så önskas.
9

ändra pumpens packningar om de är trasiga eller skadade.
10

Line up en ny vattenpump, och lägg den i stället för den gamla. Se till att du rådfråga din bilens instruktionsbok förväg att dubbelkolla vridmoment specifikationerna för din bil. Din vattenpump måste skruvas vid ett visst tryck som skall fästas ordentligt.
11

Anslut slangarna till nya vattenpumpen.
12

Put något annat du bort tillbaka där du hittade den och hur du hittade den. Se till att alla remmar du ersätter korrekt inställda till bilens spänning specs.
13

Refill bilens kylsystem. Passa på att uppgradera till ett bättre frostskyddsmedel eller kylvätska produkt. Anslut batteriets marken tillbaka in igen
14

. Starta bilen och utföra en visuell inspektion för att se till att allt fungerar som det borde vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69111.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.