Do tändstiften förbättra gas körsträcka?

Ett tändstift är en elektrisk komponent av ett cylinderhuvud i en förbränningsmotor. Det genererar en gnista i tändningslåset folien i förbränningskammaren, blir något avbrott för gnistan att hoppa över. Den samlar också den värme som byggs upp i förbränningskammaren och överför den till kylsystemet. Bränslet inuti motorns cylindrar antänds med hjälp av tändstiften. Detta betyder inte nödvändigtvis förbättra gas körsträcka, men kan en skadad tändstift kan skada motorn och kan orsaka överdriven bränsleförbrukning samt problem att starta bilen. Fuel Tillsatser

Tändstift består av tändkablarna som länkar till tändningen eller distributören spolar. De kan bära så mycket som 30.000 volt. Bränslen innehåller ofta tillsatser som orsakar tändstiften blir extremt varm, vilket kan förorena keramiska kärnan näsan av tändstiftet, som påverkar förmågan hos förbränningskammaren och cylindrar motorn att fungera korrekt. När detta inträffar, förbrukar motorn mer olja eftersom olja läcker förbi kolvringar eller ventilstyrning. Läckande olja kommer att resultera i lägre gas körsträcka.
Dåligt bränsle

använder fel bränsle i bilen kan skadas tändstiften. Bad bränsle kan detonera eller bryta den vita keramiska isolatorn ovanpå tändstiftet. Det kan också smälta stiften, ökning av temperaturen inuti motorn och eventuellt orsaka kolvarna att smälta. Den luft-bränsle blandningen blir antänds innan tändningen från gnistan och de två lågor vägar korsas, producerar ett rasslande ljud i motorn. När detta inträffar kommer en mekaniker måste SOTA motorn och ge råd om lämplig bränslekvalitet för ditt fordon.
Fouled Tändstift

När ett tändstift regelbrott, kan det tyda på ett brott i överföringen vakuum modulator membran eller att PCV är igensatt. Detta kan också förorena tändstiftet, påverkar inte bara den gas körsträcka men utsläppen också. I detta fall kommer en mekaniker måste byta ut den felaktiga enheten och ersätta den förorenade tändstift med nya.
Kolavlagringar

felaktiga tändstift i bilen kan resultera i kol uppbyggd på kontakten, som är ett torrt och svart sotig insättning. Motorn kommer att misslyckas med att bränna bränslet eller det kommer att använda för mycket, vilket minskar gas körsträcka. När detta inträffar ska tändstiftet bytas med rätt värme sortiment. Andra orsaker kan vara körvanor såsom överdriven stop and go, en rik bränsleblandning eller fordonet har ett igensatt luftfilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69936.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.