Hur man byter vattenpumpen på en '98 Chevy Cavalier

Dina Cavalier höga driftstemperaturer kan orsakas av en brist vattenpump, lämnar vitala motorkomponenter mottagliga för ytterligare skador. Byta vattenpump på en 1998 Chevrolet Cavalier är en relativt enkel uppgift för de flesta bakgård mekanik, förneka behovet att besöka en auktoriserad serviceverkstad och betala en reparation räkningen. Byte av vattenpumpen vanligtvis tar bara en timme eller två, då pumpen är lättillgängligt nära toppen av motorblocket. Saker du behöver
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Oil dränagebehåUaren
Tänger
Skruvmejsel
Wrench in
RTV sealer
Lack tunnare
Handduk

Visa fler instruktioner
1

Töm kylsystemet. Placera en stor behållare olja rinna under dränaget montering finns på undersidan av kylaren. Vrid avloppsanslutningen moturs tills vätska rinner från kylaren. Använd en tång för att vrida avloppsanslutningen om du inte kan stänga av den för hand. Vrid kopplingen medurs för att dra åt den efter all vätska runnit ur kylaren.
2

Ta bort kylfläkten. Koppla den elektriska anslutningen från fläktmotorn. Ta bort skruvarna som håller fläkten till kylaren stöd med en spärrnyckel. Dra fläkten upp från motorrummet och ta bort den.
3

bort Serpentine belt. Sätt en nyckel över remspännaren och rotera spännaren att avlägsna trycket på bandet. Dra av remmen från remskivorna och ta bort den från bilen.
4

bort remskivan vattenpumpen. Placera en skruvmejsel bakom remskivan för att låsa den på plats medan du tar bort remskivan bultar med en spärrnyckel.
5

Koppla kylvätskeslangarna kör till vattenpumpen.
6 < p> Ta vattenpumpen montering bultar med en spärrnyckel eller skiftnyckel och ta bort vattenpumpen från fordonet.
7

Rengör anliggningsytorna på motorblocket och ny vattenpump med en handduk mättad med thinner.
8

Applicera ett tunt lager av RTV sealer till båda sidor av den nya vattenpumpen packning och placera packningen på nya vattenpumpen.
9

Place vattenpumpen mot motorblocket och finger åt vattenpumpen montering bultar för att hålla pumpen på plats. Dra åt bultarna med en momentnyckel till 18 foot-pounds.
10

Placera remskivan på vattenpumpen och montera vattenpumpen remskiva montering bultar med en spärrnyckel.
11

Fäst eventuellt tidigare slangar som kopplas bort från vattenpumpen.
12

Installera Serpentine belt. Dra remmen över remskivorna enligt routing diagrammet i motorrummet. Sätt en nyckel över remspännaren och vrid spännaren att dra spänningen på remmen.
13

Installera kylfläkten. Sänk försiktigt ned den kylfläkten på plats och montera bultarna som fäster fläkten till kylaren stöd med en spärrnyckel. Fäst den elektriska anslutningen till fläktmotor.
14

Fyll kylsystemet till lämplig nivå, starta bilen och kolla efter läckor runt vattenpumpen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69796.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.