Hur du ändrar EGR Ventil på 1996 Nissan Maxima

Maxima rötter Hark tillbaka till de dagar av Datsun 810, då den japanska biltillverkaren använde Maxima namn för högsta trim nivå på sitt flaggskepp sedan. Den Maxima officiellt blev en egen modell år 1985, då den ersatte den åldrande 810 och Datsun fullständigt till Nissan. Den 1996 Maxima kom standard med en 190-hästkrafter, 3,0-liters motor som använde ett avgassystem avgasåterföring att dirigera en del av avgaserna tillbaka till förbränningskammaren för att minska utsläppen. Med tiden kan denna ventil täppa och behöva bytas ut, vilket är en ganska enkelt jobb. Saker du behöver
Ratchet
Djupt väl socket borste
Wire
New EGR packning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och låt Maxima sitta tills motorn är sval vid beröring. Hitta EGR-ventilen på förarsidan, mitt på motorn. Dra linjen gummiutsugring från toppen av EGR-ventilen, med hjälp av en lätt vridrörelse. Lossa kopplingsmuttern på slutet av avgasröret-inloppsröret - den hårda metallröret - som säkrar den till ventilen, med hjälp av en skiftnyckel
2

Ta bort muttrarna som håller EGR. ventil till motorn, med hjälp av en spärrhake och djup och uttag, och dra EGR-ventilen av av dess monteringstapparna och från motorutrymmet. Dra EGR packning bort av monteringstappar.
3

Rengör ytan EGR parning på motorn med en stålborste och skjut en ny EGR packningen på monteringsnitarna, rikta sina hål med de på motorn. Skjut en ny EGR ventil på monteringsnitarna och dra åt muttrarna till mellan 12 och 14 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och djup och uttag.
4

Rikta avgassystemet inloppsröret med inloppet på den nya EGR-ventilen och tråd dess kopplingsmuttern. Dra åt kopplingsmuttern tills det är ordentligt med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68901.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.