Hur fyller en bakre differential

Du kan behöva lägga vätska till din differential följd av läckor eller byta tätningar, eller det kan vara dags att byta ut växellådsoljan helt. Hursomhelst, det är bara några få steg för att fylla den bakre differentialen och få din bil tillbaka på vägen! Denna artikel kommer att förklara hur man fyller en bakre differential. Saker du behöver Billiga 3/8 tum spärrnyckel med förlängning
2 liter växellådsolja (växellådsolja, differential vätska) katalog sidavbitare
Oljetråg equipment shop trasor
Ficklampa eller handla ljus (tillval) katalog Lock tight (tillval)
Visa fler instruktioner
Fylla en bakre differential
1

Kontrollera bilen lyfts på fyra pallbockar och är nivån. Det kommer att bli svårare att fylla skillnaden om du har bara fått det upp i den bakre.
2

Lägg ett spilloljekärl under pluggen för att fånga eventuella läckor eller dropp. Håll butik trasor händig för spill.
3

Kontrollera din service manual för hur mycket vätska din differential behöver, om du är helt påfyllning av systemet. Två liter bör räcka i de flesta fall.
4

Ta utloppen på behållarna växellådsolja. Peel off tätningar, byt pipar. Använd sidavbitare (eller någon skärverktyg du har praktiskt) att klippa av toppen av varje pip.
5

Avlägsna differential pluggen med en 3/8 tum spärrnyckel med förlängning. (Vissa modeller kan kräva en insexnyckel eller skruvmejsel, men den 3/8 tum är den vanligaste kontakten designen.)
6

Ta behållaren transmissionsolja och passar pipen i påfyllningshålet. Häll vätskan inuti. Du kan försiktigt på flaskan för att påskynda processen. Upprepa med en andra flaska om det behövs.
7

Fyll differentialen tills vätskan börjar rinner tillbaka ut ur hålet.
8

Rengör och ersätta pluggen. Använd lås tight (gänglåsning) för att hjälpa tätningen om så önskas. Du kan se min eHow artikeln "Hur man byter bakre differential pluggen" för mer information.
9

Ta bilen för en tur runt kvarteret för att få växellådsoljan flytta. När du kommer tillbaka, kolla undertill för eventuella läckor från pluggen eller differential lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69085.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.