Var Är tändstiften i en '01 4Runner?

Bensin blir dyrare varje dag. Vid en genomsnittlig gaspris på $ 4 per gallon, kan tanken på dålig bränsle körsträcka göra någon krypa. Byte av tändstift i 2001 Toyota 4runner kan bidra till att upprätthålla motorns effektivitet och hålla dig från att förlora det dyrbara bränslet körsträcka. Saker du behöver
Ratchet med 6-tums Metric förlängning
sockets
Momentnyckel
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
dielektriskt fett
Tändstiftsgap verktyg
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna. Kontrollera gapet på alla tändstift. Om de inte glodde på 1.1 mm och sedan returnera dem till Biltema. Öppna huven. Ta bort röret luftintaget mellan luftfilterhuset och motorn genom att lossa slangklämmorna med skruvmejseln. Markera de små vakuumledningarna anslutna till insugningsröret så att du senare kan installera dem på samma ställe. Ta bort rader genom att dra dem. Du kan behöva försiktigt bända på dem med skruvmejseln. Leta reda på de tre tändspolar på passagerarsidan av motorn. De ser ut som svarta fyrkanter på ventilen täcker och var och en kommer att ha en tändkabeln går till den andra sidan av motorn.
2

Byt tändstiften ett i taget. Börja med förarens sida av motorn. Ta bort tändkabeln genom att dra upp det och vrida det något. Inspektera tändkabeln för eventuella skador eller sprickor. Byt ut alla tre tändkablarna om någon av dem är skadade. Använda spärrnyckel med förlängning och tändstiftet uttaget, ta bort tändstiftet. Montera nya tändstiftet för hand. Dra åt tändstiftet till 13 fot pounds med momentnyckel. Applicera en liten mängd av dielektriskt fett på insidan av tändkabeln. Detta kommer att hålla den från att gripa till tändstiftet. Tryck tändkabeln till tändstiftet tills du känner att den snäpper fast. Addera 3

På passagerarsidan av motorn måste du ta bort tändspolarna att byta tändstiften . Byt ut dem en i taget. Koppla den elektriska kontakten från spolen genom att trycka på låstungan och dra kontakten ut. Ta bort 10 mm bult och dra spolen ur kontakten medan du vrider spolen något. Kontrollera spolen känga för skador och byt ut den om det behövs. Ta bort tändstiftet. Montera nya tändstiftet för hand. Dra ur kontakten till 13 foot pounds. Applicera en liten mängd av dielektriskt fett till insidan av tändstiftet boot. Montera spolen på pluggen och dra åt bulten till 69 inch pounds. Montera kontakten genom att trycka in den i spolen tills du känner ett klick.
4

Montera röret luftintaget till luftfilterhuset och motorn. Dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Installera vakuumslangarna som du tidigare markerat. Ta bort alla lösa verktyg från under huven. Starta motorn och kontrollera att korrekt drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68870.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.